Mačka Karla Lagerfelda nije naslijedila milione, ali je zato izdala novu kolekciju! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Mačka Karla Lagerfelda nije naslijedila milione, ali je zato izdala novu kolekciju!

Iako mačka preminulog modnog dizajnera Karla Lagerfelda najvjerovatnije ipak neće naslijediti ništa od velike svote novca sad već bivšeg vlasnika, ne krije se od javnosti.

Šupet je izdala novu kolekciju #RIPDaddy posvećenu poznatom dizajneru, a sve što se zaradi od nove kolekcije biće donirano skloništu za napuštene životinje u Kaliforniji. Cijeli asortiman odjeće i modnih dodataka ilustrovala je Monika Smajli, koja je sama izradila logotip dnevnika Šupet. Logo čini mačka Šupet u crnom velu, zajedno s Karlovom zaštitnom kragnom oko vrata te velikim tamnim naočarima.

Naime, pokojni Karl od javnosti nikad nije krio koliko voli svoju ljubimicu Šupet i rado je s njom pozirao, iako je oduvijek bio veći ljubitelj pasa.
– Ovo je sad moja maca. Neću ti je više nikad vratiti – rekao je Lagerfeld davne 2011. godine dobrom prijatelju Baptistu Đabikoniju koji mu je na neko vrijeme povjerio na čuvanje svoju mačku. Dizajner ju je zadržao i u kratkom roku pretvorio u svoju muzu.

Резултат слика за karl lagerfeld cat

Njena karijera počela je 2012godine kad je prvi put pozirala u rukama supermodela Leticije Kaste kraj Ajfelovog tornja u ParizuLagerfeldova miljenica od tada je bila angažovana u mnogim reklamnim kampanjama, a društvo poznatih manekenki postalo joj je svakodnevica.

Резултат слика за karl lagerfeld cat in office

Hello

https://www.instagram.com/p/BmrLdRdgvnF/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

https://www.instagram.com/p/BuHz76DFmDv/?utm_source=ig_web_copy_link

Danas objavljeno

Plejbojeva vila kao sektaški kult – Holi Medison: “Mislile smo da je Hef fin čovek”

Zeljka

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Bila je prvi supermodel, a danas zbog plastičnih operacija izgleda skroz drugačije

Zeljka

Ostavite komentar