Mačka Flosi uoči 27. rođendana oborila Ginisov rekord - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Mačka Flosi uoči 27. rođendana oborila Ginisov rekord

Mačka iz Velike Britanije proglašena je za najstariju mačku na svetu.

Flosi ima 26 godina i 329 dana, što je oko 120 ljudskih godina, prema tvrdnjama Ginisove knjige rekorda, koja je u četvrtak mačku proglasila za rekordera.

Ova mačka je živela u mnogim domovima tokom svog dugog života. Nedavno je predata Cats Protection-u, dobrotvornoj organizaciji za mačke i oni su shvatili da Flosi ima neverovatno dug život.

“Bili smo zapanjeni kada smo videli da je macin veterinarski karton star 27 godina”, rekla je koordinatorka ogranka za zaštitu mačaka Naomi Rosling.

Prvi put ju je u decembru 1995. godine usvojila radnica bolnice Merseyside u Liverpoolu. Bila je deo grupe lutalica koje su se kretale po bolnici. Neki od tamošnjih radnika odlučili su da usvoje po jednu i ona je sa svojom vlasnicom živela 10 godina, dok žena nije preminula.

Potom ju je usvojila sestra preminule vlasnice i sa njom je živela 14. godina, sve dok i ona nažalost nije preminula. Sa 24 godine preuzeo ju je sin prethodne vlasnice. Živela je sa njim oko tri godine. Brinuo se o njoj najbolje što je mogao, ali ju je na kraju predao dobrotvornoj organizaciji.

Pošto je manje verovatno da će starije mačke biti usvojene, činilo se da će Flosi ostatak života provesti u ovoj organizaciji, ali ju je ubrzo usvojila Viki Grin, koja se brinula o četiri starije mačke, od kojih je jedna živela 21 godinu…

“Od početka sam znala da je Flosi posebna mačka, ali nisam ni zamišljala da ću svoj dom deliti sa svetskim rekorderom”, rekla je ona.

Dok je Flosi trenutno najstarija mačka na svetu, najstarija koja je ikada živela bila je Krem Paf iz Teksasa, kada je umrla 2005. godine imala je 38 godina i 3 dana.

Trenutni rekorder za najstarijeg živog psa je 22-godišnji Đino.

Danas objavljeno

Zaljubljeni milijarder otvoren za vezu: Gejtsova djevojka veliko iznenađenje

Zeljka

Nije Irina, nego Šanina Šaik: Ko je manekenka koju dizajneri obožavaju

Zeljka

Udario Hrvat na Hrvata: Slučaj Zambija okrenuo sunarodnike jedne protiv drugih

Zeljka

Ostavite komentar