Mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih

Prava drama odigrala se u petak uveče na području Šamca kada je prilikom hapšenja Mirsad H. (46) ispalio tri hica iz gasnog pištolja prema pripadnicima Žandarmerije, a prije toga napao je policajce motikom i mačetom, potvrđeno je za Srpskainfo.

Sve je krenulo u petak oko 19.30 časova, kada se policija obratila A.V. koja je prijavila M.H., da ju je verbalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini Policijske stanice Šamac, fizički napao njenog brata, nanijevši mu tjelesne povrede u predjelu ruke i abdomena.

– Prijavljeni M.H. ispred zgrade Policijske stanice Šamac drvenom motikom napao policajca, dok je u drugoj ruci držao mačetu spremnu da upotrebi prema policijskim službenicima, nakon toga se udaljio sa lica mjesta svojim vozilom „pasat“ – rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Radom na terenu vozilo a M.H. je pronađeno u dvorištu njegove porodične kuće, a on je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu dalju saradnju sa policijskim službenicima.

– S obzirom na ispunjenost zakonskih uslova od strane Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina izvršen je ulaz u kuću, kojom prilikom je M.H. u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja nakon čega je oko 23.30 časova uhapšen – pojansila je Marićeva.

Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, juče je pretresena kuća i pomoćni objekti koje koristi osumnjičeni.

– Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti dva gasna pištolja sa određenom količinom pripadajuće municije, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama marihuane. Nakon završene kriminalističke obrade, on je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „ Nasilničko ponašanje“ i „ Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju – istakla je Marićeva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar