MacBook Pro i iPad Pro bi naredne godine mogli preći na mini LED displeje - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

MacBook Pro i iPad Pro bi naredne godine mogli preći na mini LED displeje

Nakon proširenja korišćenja OLED ekrana na svojim uređajima, Apple bi mogao otići i korak dalje u implementaciji naprednijeg hardvera.

Analitičar Ming-Chi Kuo veruje da će Apple početi da koristi mini LED displeje u svojim uređajima do kraja 2020. godine.

Ovo će započeti sa verzijom 12.9-inčnog iPad Pro tableta i sa 16-inčnim MacBook pro laptopom. Prema navodima analitičara, u Apple liniji će postojati četiri do šest proizvoda koji će koristiti mini LED ekrane, ali će se raditi o postepenom prelasku na ovu tehnologiju.

U teoriji, mini LED nudi brojne prednosti u odnosu na OLED ekrane, a ovo uključuje visoke kontraste, širi raspon boja i tanje panele. Uz sve navedeno, paneli će trošiti manje energije i neće imati “burn-in” rizik kakav imaju OLED paneli. Mini LED će imati smisla za profesionalne uređaje, gde je bitna preciznost i kod kojih OLED ne vrši dobar posao.

Raniji izveštaji su sugerisali da bi Apple mogao objaviti nove iPad Pro modele početkom 2020. godine, tako da je najnovije prognoze o mini LED displejima potrebno uzeti sa dozom rezerve.

Izvor: Engadget/Benchmark

Danas objavljeno

Honor V40 5G se pojavio u videu uživo, objava odložena za 22. januar

V.R.

“Sonda krtica” odustala, tlo na Marsu prečvrsto

V.R.

AMD je najavio dostupnost Threadripper PRO procesora

V.R.

Ostavite komentar