MacBook Pro 2021 donosi povratak nekih od omiljenih portova - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

MacBook Pro 2021 donosi povratak nekih od omiljenih portova

Ove nedelje niz glasina sugeriše da će verzija Apple MacBook Pro laptopa za 2021. godinu vratiti neke davno izgubljene funkcije koje su mnogi voleli.

Pričamo o tome da je MacBook Pro nekada dolazio sa raznim portovima: USB, HDMI, priključak za slušalice i SD-kartica. Uz najnovije curenje informacija o sledećoj Apple MacBook Pro verziji, čini se da bismo mogli da vratimo barem neku od tih funkcija, kasnije ove godine.

Po najnovijim procurelim informacijama, velike su šanse da ćemo dobiti HDMI port u punoj veličini, MagSafe konektor za napajanje, USB-C / Thunderbolt portove i mesto za SD karticu. Takođe se sugeriše da Touch Bar neće biti uključen u najmanje jednu verziju najnovijeg MacBook Pro-a za 2021. Takođe već neko vreme znamo da će Mini-LED displeji biti isporučeni na MacBook Pro-u, ali oni bi se mogli pojaviti i 2022. godine a ne ove.

Ako se vratimo na ono što je do sada iznosio Apple analitičar Ming-Chi Kuo ranije ove godine, videćemo MacBook Pro sa HDMI izlazom i čitačem SD kartica. HDMI bi dobio HDMI port pune veličine, nagoveštava Kuo, a čitač SD kartica došao bi kao šlag na tortu. Pardon, na MacBook Pro.

Malo je verovatno da ćemo videti priključak za slušalice koji se vraća na MacBook Pro, bez obzira na povratak nekoliko drugih prethodno uklonjenih portova. Odnosno, ukoliko ne verujemo procureloj dokumentaciji od aprila ove godine. U datotekama koje su tada procurile, sledeći MacBook Pro je prikazan sa 3x USB-C, Touch-ID-om (u gornjem desnom uglu tastature), HDMI portom pune veličine, Magsafe napajanjem i priključkom za slušalice.

Ostaje samo da vidimo da li će ovaj 17-inčni laptop doći na jesen ove godine, kao što svi priželjkuju, ili će biti ostavljen za narednu.

Izvor: Slashgear

Danas objavljeno

Samsung Galaxy S22 i S22+ će imati 50MP glavnu kameru, odgovarajući telefoto objektiv

Vanja A

Microsoft širi svoj ‘Designed for Xbox’ program na HDMI 2.1 monitore i televizore

Vanja A

iPhone sa skladištem od 1TB se možda neće pojaviti pre 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar