"Luvr" spasava finansije "druženjem" s "Mona Lizom" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

“Luvr” spasava finansije “druženjem” s “Mona Lizom”

Dok pandemija virusa korona posjetioce drži podalje od muzeja, čuveni pariski “Luvr” nudi privatno druženje s “Mona Lizom” i šetnju duž istorijskog krova francuskog muzeja ne bi li popunio rupu u svojim finansijama.

Onaj ko da najbolju ponudu dobiće mogućnost da bude svjedok godišnjeg pregleda stanja remek-djela Leonarda da Vinčija, koje se obično vidi samo djelimično preko glava naguranih pred portretom.

Svake se godine “Mona Liza”, možda najpoznatija slika na svijetu, skida sa zida i uklanja se staklena pregrada radi provjere da li tom remek-djelu, koje datira iz oko 1503. godine, prijeti pukotina. Neki svjetski čelnici bili su među srećnicima koji su u posljednjih nekoliko decenija svjedočili tom rijetkom događaju.

Aukcijska kuća “Christie’s” nada se da će online aukcijom prikupiti više od milion evra, uključujući procijenjenih 10.000 do 30.000 evra za iskustvo druženja izbliza s tim djelom. 

“Luvr” je imao blizu 10 miliona posjetilaca 2019, ali je bio zatvoren više od pet mjeseci za vrijeme dva karantina zbog virusa korona. Dok je bio otvoren ljetos, broj posjetilaca pao je za 75 odsto. Među djelima koja će ići na aukciju su sat po narudžbi proizvođača satova Vašerona Konstantina i šetnja krovom 800 godina stare palate “Luvr” s francuskim uličnim umjetnikom JR. 

Danas objavljeno

Dječak pogodio sa pola terena i uzeo 20.000$ (VIDEO)

Vanja A

Zbog vitiliga izgleda unikatno: Winnie Harlow još jednom oduševila svojim izgledom

Vanja A

Navala smrdibuba: Riješite se buba koje jurišaju u kuću

Vanja A

Ostavite komentar