Luksuzna vozila nestajala bez traga u Banjaluci - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Luksuzna vozila nestajala bez traga u Banjaluci

Auto-mafija je na području Banjaluke u proteklom periodu ukrala više luksuznih automobila nego što ih je policija uspjela pronaći, pa se s pravom postavlja pitanje da li među onima koji bi trebali da čuvaju i štite postoje direktni saučesnici organizovanih kriminalnih grupa.

Preciznije rečeno, policija gotovo da nije rasvjetlila nijednu krađu skupocjenog vozila koje je ove godine ukradeno u Banjaluci. Istovremeno, potpuno je drugačija priča kada su u pitanju krađe manje vrijednih automobila, tačnije golfova “dvojki” i sličnih kojima policija uđe u trag u rekordnom vremenu. Dakle, kada se hoće, onda se može.

Odlično obavješteni izvor Srpskainfo iz MUP RS otkriva kako je nedavna akcija u kojoj su pretreseni auto-otpadi na području Banjaluke pokazala i kakvo povjerenje vlada među policijskim službenicima uopšte.

Naime, umjesto da u akciji učestvuju oni koji su specijalizovani za krađe vozila u policiji, u akciji su bile njihove kolege iz drugih organizacionih jedinica.

Bahatost

I dok u policiji nemaju povjerenja ni u svoje službenike bahatost auto-mafije je sve veća; ovome u prilog ide i to da automobili nestaju i sa placeva za prodaju vozila.

– Ovako nešto se nije događalo ranije, da se auto-mafija odluči za krađe s placeva. Ovo samo govori o tome koliko su slobodni u svom kriminalnom djelovanju, kao da uopšte nemaju straha da će biti uhvaćeni – otkrio je izvor iz MUP RS.

Kakva je bahatost u pitanju govori i podatak da su s jednog placa na području Banjaluke odvezli dva luksuzna automobila.

Ono što je zajedničko ovim krađama jeste da se po načinu izvršenja radi o djelima odlično obučenih pripadnika kriminalne organizacije.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

M.

Lavrov upozorio: “Moraju da shvate, biće sve teže”

M.

Beogradski Blic: Ubijen Radoje Zvicer u Panami

M.

Ostavite komentar