Lukašenko: Spremni smo da odgovorimo na pretnje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lukašenko: Spremni smo da odgovorimo na pretnje

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas da je veoma važno održati smirenost i biti spreman da se adekvatno odgovori na svaku spoljnu pretnju.

“Moramo da razumemo da se NATO nije smirio, bez obzira na to šta oni govore”, rekao je Lukašenko nakon što je američki državni sekretar Majk Pompeo naglasio da NATO, Poljska i Litvanija neće biti pretnja, preneo je TAS S.

Beloruski predsednik je pomenuo da je u nedavnom telefonskom razgovoru sa Majkom Pompeom primetio da Amerikanac “nije tražio ništa i da je bio vrlo ljubazan”.

“Ipak, rekao sam mu otvoreno, kao prijatelju: ”Majk, shvatam o čemu se radi ovde”. I upozorio ga – ukoliko neko iz Poljske, Litvanije, možda i Ukrajine, načini neki potez, odgovorićemo. Uveravao me je da je to nemoguće”, prepricao je Lukašenko.

Lukašenko je dodao da je “čuo Pompea”, ali da “Belorusija mora da reaguje”.

“Znate šta, čak i da ceo NATO proba da uđe u Belorusiju, neće im uspeti. Čak i da završimo sami, bez igde ikoga, neće moći. Svi smo spremni da umremo za našu zemlju, daleko bilo, ali je tako. Oni moraju to znati”, rekao je Lukašenko.

B92

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar