Lukašenko: "Opekli su se. Ovo liči na dogovor" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lukašenko: “Opekli su se. Ovo liči na dogovor”

Raketa koja je pala na teritoriju Poljske bila je ukrajinska, a situacija u celini liči na dogovor, smatra predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

“Nešto je palo na teritoriju Poljske. Ali niko ne postavlja elementarno pitanje: zašto se ova pomahnitala raketa koju je ispalila ukrajinska vojska… tako okrenula i krenula u suprotnom pravcu (na zapad)? Jer, pucali su na istok – odatle lete ruske rakete. Neka odgovore profesionalci. To se ne dešava. Nema takvih slučajnosti“, rekao je Lukašenko tokom sastanka sa predsednikom Udmurtije Aleksandrom Brečalovom. Lukašenko je primetio da “u tom trenutku, kada su Ukrajinci lansirali raketu S-300… nije bilo (ruskih) raketa u vazduhu“. “Kakve su objekte gađali? Oni ćute i Amerikanci c´ute. Oni shvataju da i mi kontrolišemo ovu teritoriju, vidimo nešto. Zašto su baš za vreme samita G20 iznenada napali NATO državu, kako je to prvobitno predstavljeno? Bojim se da izvlačim zaključke, ali liči na neki dogovor, nema druge“, rekao je beloruski predsednik.

Lukašenko je skrenuo pažnju i na to da pad rakete na teritoriju Poljske već nestaje iz tema koje pokreću zapadni mediji. “Sada se protiv nas vodi žestok rat. Ovaj primer pokazuje: opekli su se i brzo pokušavaju da… zatvore ovu temu. Na Zapadu se već o tome skoro i ne govori. Poljaci i Ukrajinci žale što to nije ruska raketa: treba im da nas provociraju, potrebna im je eskalacija“, ocenio je on.

Danas objavljeno

Poslanici Predstavničkog doma izglasali ukidanje akciza

Vanja A

Određen pritvor K.Ž. zbog iskorištavanja djece za pornografiju

Vanja A

Dodik: Dogovorena posjeta Vučića Srpskoj; Biće održana zajednička sjednica dvije vlade

Vanja A

Ostavite komentar