13. Aprila 2022.

Lukašenko: “Jedinstvo Rusije i Belorusije biće uzor za druge zemlje”

Big Portal

On je poručio da c´e Rusija i Belorusija izgraditi takvo jedinstvo dve nezavisne države da c´e ono služiti kao uzor za druge zemlje.

“Pričaju da c´e Belorusija biti uključena u sastav Rusije, a ja kažem da Putin i ja nismo toliko glupi da se vodimo starim metodama. Izgradic´emo takvo jedinstvo dve nezavisne države da c´e od nas učiti između ostalog i kako prevazic´i sankcije i tako dalje“, poručio je predsednik tokom radne posete Vladivostoku.

Kako kaže, drago mu je što su sankcije uvedene.

“Konačno smo počeli da sarađujemo sa Rusijom onako kako je trebalo da sarađujemo odavno“, rekao je on.

S tim u vezi, period uvođenja sankcija protiv Moskve i Minska ocenio je kao doba moguc´nosti dveju zemalja.

“Doba sankcija je doba moguc´nosti“, smatra Lukašenko.

Prema njegovim rečima, zahvaljujuc´i uvedenim sankcijama protiv Rusije i Belorusije došlo je do obračuna u nacionalnim valutama.

“Nemamo problem sa ruskom rubljom. Odavno sam tražio da pređemo na obračune u ruskim rubljama. Dolar i evro nam nisu potrebni. Eto, danas plac´amo energente u ruskim rubljama“, objasnio je beloruski lider.

Predsednik je na sastanku sa liderom ruskog Primorskog kraja Olegom Kožemjakom rekao da Belorusija namerava ozbiljno da radi u Primorju.

Sa svoje strane, gubernator je odgovorio da Primorje namerava da razvija kulturne veze sa Belorusijom. Lukašenko je u Rusiju stigao juče i istog dana posetio kosmodrom “Vostočni“ u Amurskoj oblasti zajedno sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare