Lukašenko: Iza protesta stoje SAD i "mala buržoazija" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lukašenko: Iza protesta stoje SAD i “mala buržoazija”

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su proteste u toj zemlji organizovale Sjedinjene Američke Države.

SAD, kako tvrdi, deluju preko centara u Poljskoj i Češkoj, kao i klasa “male buržoazije”, koja se pojavila u Belorusiji, izjavio je novinar Rusija-1 Jevgenij Rožkov.

Rožkov, koji je intervjuisao Lukašenka, rekao je da su predsednika Belorusije pitali ko je zainteresovan za podržavanje protestnog pokreta i “s koje strane je očekivao i i dalje očekuje da dođe do nevolje”.

Lukašenko, kako navodi, “veruje da, pre svega, Amerikanci stoje iza svega, da deluju kroz centre u Pojskoj i Českoj”, ali smatra da postoje i unutrašnji razlozi, prenosi TASS.

“Jedan razlog je činjenica da su dve nove generacije odrasle u Belorusiji, formirajući klasu male ”buržoazije”, koja želi vlast”, navodi Rožkov da je rekao Lukašenko.

Lukašenko je ranije danas izjavio da je “možda predugo” ostao na vlasti kao predsednik, ali da je za sada on jedina osoba sposobna da zaštiti zemlju.

Lukašenko se nalazi na čelu Belorusije od 1994. godine, a nakon poslednjih predsedničkih izbora održanih 9. avgusta proglasio je pobedu.

On je rekao i da neće otići sa vlasti uprkos protestima opozicije koji se od tada održavaju, ali da ne isključuje mogućnost prevremenih predsedničkih izbora, koji bi mogli da se održe nakon ustavnih reformi.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Počeo razgovor Putina i Bajdena

M.

Direktna poruka EU: “Morate da primjenite Sporazum o ZSO”

M.

Ako nema izmjene Izbornog zakona nema ni izbora u BiH

M.

Ostavite komentar