Luis Kapaldi i Dejv favoriti za muzičku nagradu "Brit" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Luis Kapaldi i Dejv favoriti za muzičku nagradu “Brit”

Škotski pjevač Luis Kapaldi (Lewis Capaldi) i londonski reper Dejv (Dave) favoriti su za titulu najboljeg solo muškog izvođača britanske muzičke nagrade Brit (Brit Awards), čija će 40. po redu svečana dodjela biti 18. februara u Londonu.

Kapaldi i Dejv su nominovani u tri kategorije – za najboljeg novog umetnika godine, najbolji album i najbolju pesmu.

Dejv je već osvojio u septembru nagradu Merkjuri (Mercury Prize) sa albumom “Psychodrama” u kojem peva o identitetu crnaca i institucionalizovanom rasizmu.

U kategorijama najboljeg umetnika i najboljeg albuma nominovani su i Hari Stajls (Harry Styles), Majkl Kivanuka (Michael Kiwanuka) i Stromzi (Stromzy).

U kategoriji najbolje umetnice nominovane su Čarli XCX (Charli), FKA Tvigs (Twigs), Freja Rajdings (Freya Ridings), Mabel i Mahalija.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije. Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson. Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Život Joe Bidena obilježile su porodične tragedije u kojima je izgubio suprugu, kćerku i sina

Vanja A

Amal Clooney u hlačama koje baš svaku kombinaciju mogu učiniti posebnijom

Vanja A

Adele o mršanju: Gubitak 45 kilograma posljedica je obilnog znojenja, a ne dijete

Vanja A

Ostavite komentar