Luis Hamilton u Pagani Zondi uprkos obećanju da će voziti samo elektromobile - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Luis Hamilton u Pagani Zondi uprkos obećanju da će voziti samo elektromobile

Sedmostruki šampion je 2020. u intervjuu datom za Rojters rekao da želi da pruži veći doprinos ekologiji, tako što će napraviti otklon od masivnog ugljeničnog otiska, generisanog F1 bolidima.

Pored usvajanja veganskog životnog stila i prodaje privatnog mlaznjaka, Hamilton želi da ga elektromobili voze na i sa aerodroma. I ne samo to, jer je izjavio sledeće: „Ne vozim više automobile koje posedujem, vozim samo moj električni Mercedes EQC.“

Lewis Hamilton: Moj Pagani Zonda užasan je za vožnju | Autostart

koristi i Smart EQ ForTwo kao drugo vozilo s nultom emisijom, jer ostatak njegove flote je poznat po „žeđi“  za benzinom. S tim u vezi, spažen je u svojoj jedinstvenoj Pagani Zondi 760 LH.

Karavan Formule 1 je na tronedeljnoj pauzi do VN Belgije, koja se vozi 29. avgusta, tako da je Hamilton i sam odlučio da se malo odmori. Kao i prethodnih godina, Monako se nametnuo kao destinacija po izboru, tako da ovo nije prvi put da ga paparaci hvataju kako vozi superautomobil s AMG pogonom. Tehnički, Hamilton Monako zove svojim domom, mada ima nekretnine širom belog sveta.

Što se tiče 760 LH, on je za ovaj automobil prethodno rekao da je „užasan za vožnju“. To je automobil koji najbolje zvuči od svih koje imam, ali je u smislu upravljivosti najgori. Uzeo sam model s manuelnim menjačem jer mi se ne sviđa Tiptronic verzija.“

U Hamiltonovu odbranu možemo reći da 7,3-litarski V12 nije bio mnogo u pogonu, jer je Hamilton retko kada i imao priliku da vozi Zondu. Na kraju krajeva, ko ne bi odoleo da malo „stisne gas“.

Vrelegume.

Danas objavljeno

Dacia ima tajno ružje protiv ogrebotina

Vanja A

Zenvo planira hibridni superautomobil

Zeljka

Najavljen električni hiperautomobil Elektron Truva

Zeljka

Ostavite komentar