6. Augusta 2021.

Luis Hamilton u Pagani Zondi uprkos obećanju da će voziti samo elektromobile

Big Portal

Pored usvajanja veganskog životnog stila i prodaje privatnog mlaznjaka, Hamilton želi da ga elektromobili voze na i sa aerodroma. I ne samo to, jer je izjavio sledeće: „Ne vozim više automobile koje posedujem, vozim samo moj električni Mercedes EQC.“

Lewis Hamilton: Moj Pagani Zonda užasan je za vožnju | Autostart

koristi i Smart EQ ForTwo kao drugo vozilo s nultom emisijom, jer ostatak njegove flote je poznat po „žeđi“  za benzinom. S tim u vezi, spažen je u svojoj jedinstvenoj Pagani Zondi 760 LH.

Karavan Formule 1 je na tronedeljnoj pauzi do VN Belgije, koja se vozi 29. avgusta, tako da je Hamilton i sam odlučio da se malo odmori. Kao i prethodnih godina, Monako se nametnuo kao destinacija po izboru, tako da ovo nije prvi put da ga paparaci hvataju kako vozi superautomobil s AMG pogonom. Tehnički, Hamilton Monako zove svojim domom, mada ima nekretnine širom belog sveta.

Što se tiče 760 LH, on je za ovaj automobil prethodno rekao da je „užasan za vožnju“. To je automobil koji najbolje zvuči od svih koje imam, ali je u smislu upravljivosti najgori. Uzeo sam model s manuelnim menjačem jer mi se ne sviđa Tiptronic verzija.“

U Hamiltonovu odbranu možemo reći da 7,3-litarski V12 nije bio mnogo u pogonu, jer je Hamilton retko kada i imao priliku da vozi Zondu. Na kraju krajeva, ko ne bi odoleo da malo „stisne gas“.

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare