Ludo je volio Milenu Dravić: Preminuo legendarni reditelj Puriša Đorđević - BIGportal.ba
Ex Yu

Ludo je volio Milenu Dravić: Preminuo legendarni reditelj Puriša Đorđević

Jedan od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih filmskih autora, Puriša Đorđević, preminuo je danas u Beogradu

Vest o smrti potvrdio je za Kurir njegov blizak prijatelj LJubiša Ristić. Legendarni Purke, reditelj čiji se opus ubraja u najznačajnije i najpoetičnije na ovom, ali i na evropskom podneblju, koji je svojim duhom i šarmom i danas jedan od naših najmlađih stvaralaca i sugrađana, rođen je 6. maja 1924. u Čačku.

Nije bio ni šezdesetoosmaš, iako su mu zbog njegovih filmova stavljali etiketu disidenta, nije išao na demonstracije i građanske proteste, a u svojim filmovima kritikovao je sve režime. U 20 igranih ostvarenja (među kojima su remek-dela, teatrologija “Devojka”, “San”, “Jutro” i “Podne”, kojom je osvajao nagrade na najvećim svetskim festivalima, “Pavle Pavlović“, koji je bio „bunkerisan“ i cenzurisan…), u 20 biografskih, pet TV i preko 50 kratkih filmova, kao i u 12 knjiga, više od stotinu priča i u tri drame, njega je, zapravo, kako kaže, uvek zanimala čovekova sreća i ljubav.

Puriša Đorđević o Mileni Dravić: "Bila je to ljubav... zajedničkih ideja,  misli, osećanja" | EpicentarPress

Bio je oženjen glumicom Milenom Dravić. Razveli su se posle nekoliko godina zajedničkog života, a Puriša je otvoreno pričao da nikada nije prežalio taj krah braka i rastanak sa lepom Milenom.

“LJubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić”, rekao je svojevremeno Puriša pričajući o bivšoj supruzi uvek sve najlepše.

Magazin.novosti.rs

Danas objavljeno

Tea Tairović ponovo privedena, ovog puta u Švedskoj

Vanja A

Godinama bježi od kamera: Kako danas izgleda bivši muž Sanje Marinković

Vanja A

Drama na koncertu Miroslava Ilića: Došlo do tuče u publici, mladić hospitalizovan

V.R.

Ostavite komentar