Ludilo za bitkoinom ne staje, dostigao 38.000 dolara - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ludilo za bitkoinom ne staje, dostigao 38.000 dolara

Nezapamćena jagma investitora za kriptovalutama se ne smiruje, što potvrđuje novi uzlet bitkoina koji je dostigao novi istorijski rekord od 38.000 američkih dolara, čime je ukupnu vrednost tržišta vitruelnog novca probila iznos od 1.000 milijardi dolara.

Prema podacima kompanije Koin Metriks, najstarija i najveća svjetska kriptovaluta trgovala se jutros oko 7:00 časova po istočnoameričkom vremenu na nivou od 38.080 dolara, samo nekoliko sati nakon što je premašila nivo od 37.000 dolara, prenosi televizija CNBC.

Bitkoin je je na dnevnom nivou ojačao za 7,0 posto, dok od početka 2021. godine bilježi rast od oko 30 procenata. U posljednjih 12 mjeseci mu je cjena porasla za skoro 370 procenata.

Vrijednost cjelokupnog tržišta kriptovaluta, na kojem se osim bitkoinom trguje i drugim digitalnim novčićima poput etreuma i tetera, prvi put je danas premašila bilion dolara, prema podacima Koinmarketkap portala, dodaje CNBC.

Bitkoin je daleko najdominantnija kripto valuta, sa tržišnom vrednošću od preko 700 milijardi dolara.

Vrtoglavi rast cjene bitkoina pripisuje se brojnim faktorima, između ostalog i većoj kupovini velikih institucionalnih investitora, među kojima je, na primjer, investicioni magnat Pol Tjudor DŽons.

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar