„Ludi Beograde!“ Manu Čao napravio koncert za pamćenje - BIGportal.ba
Ex Yu

„Ludi Beograde!“ Manu Čao napravio koncert za pamćenje

Sjajna stadionska atmosfera i energija, vraćanje nekoliko puta na bis, aplauzi i neprestane gromoglasne ovacije i pevanje u glas obeležili su akustični koncert koji je sinoć održao Manu Čao u Botaničkoj bašti u Beogradu.

„Dobro veče, Beograd“, na srpskom i uz ogroman osmeh obratio se publici muzičar vidno raspoložen i pun one njegove poznate dečačke energije, iako je već u šezdesetim.

U autentičnom ambijentu Botaničke bašte bilo je skoro 2.000 ljudi koji su jedva čekali da čuju prve taktove. Inače, koliko Srbija voli Manua pokazalo se kada su za svega 24 sata prodate sve ulaznice. Ovo nije novitet jer je 2019. godine kada je na svoje insistiranje svirao u sali za fizičko škole „Mika Antić“ u Nišu karte otišle za sat vremena.

Sa gitarom u rukama Manu i uz pratnju dvojice muzičara, nizao je poznate numere iz njegove solo karijere ali, naravno, i one koje je stvarao sa bendom Mano Negra. U glas su pevane „La vida Tombola“, „Bongo bong“, „Deseparecido“, a stihovi pesama „Clandestino“, „Mala vida“ i „Me gustas tu“ ponavljali su se iznova i iznova.

Botanička bašta je idealan prostor za njega jer je poznato da je veliki borac za ekologiju, zaljubljenik u prirodu, izraziti antiglobalista… Tako je na primer, nakon pomenutog koncerta u Nišu, Manu Čau otišao u mesto Topli Dol kako bi podržao odbranu reka Stare planine.

Veza naše publike i muzičara sinoć je bila neraskidiva, činilo se da ne želi da siđe sa bine i svaki put kad se pomislilo da je kraj, iskakao bi na binu i iznova dovodio atmosferu do usijanja. Uzvikivao je zadovoljno: „Ludi Beograde, hvala ti! Hajmo ponovo, jeste li spremni??“ Botaničkom baštom su se prolamali uzvici odobravanja i osmesi presrećnih fanova.

Žurka je trajala više od dva sata, a i nakon završenog koncerta Manu i njegova ekipa neumorno su đuskali sa publikom i pozdravljali ih sa bine.

Danas objavljeno

Nakon vrijeđanja Borjana, napali i njegovu suprugu: Ona objavila užasne poruke

Zeljka

Seka Aleksić brutalno odgovorila Dverima: “Sram vas bilo! Ko ste vi?”

Zeljka

Prva fotografija Petra sa ćerkicom Albom: Pjevač ne krije koliko je srećan

Zeljka

Ostavite komentar