2. Marta 2022.

Lucid Air Dream Edition: presuda nakon dva mjeseca vožnje

Big Portal

Konkretno u ovom slučaju, vlasnik je podelio mnogo toga vezano za mašinu od 1.111 ks, koju je koristio kao vozilo za svakodnevnu vožnju tokom protekla dva meseca, prešavši nekoliko hiljada kilometara. On električne automobile vozi već osam godina, budući da je posedovao Tesla Model S, Model X i Model 3 pre nego što je kupio Lucid Air.

Persona o kojoj je reč je Džon Retinger, osnivač kompanije TechnoBuffalo i popularan YouTube „influenser“, koji je odlučio da priušti Lucid Air u decembru prošle godine, nakon što je prodavac Mercedes-Benza dodao 50.000 dolara na cenu EQS-a u odnosu na onu prvobitnu.

Da li je Retinger zadovoljan svojim izborom? Apsolutno. U videu koji traje 38 minuta, u okviru kojeg je temeljno analizirao Lucid Air, Džon kaže da se radi o najboljem automobilu koji je ikada vozio.

On dodaje da se Air vozi kao automobil nekog prestižnog, etabliranog proizvođača, koji je dugi niz godina na tržištu, mada se zapravo radi o prvom modelu ove marke. Džon takođe primećuje da ova električna limuzina pruža osećaj kao da su je kreirali ljudi koji vole da voze, a to je jasno i kada se pogledaju brojke. Ubrzanje je „sumanuto“, jer do „stotke“ doleće za 2,7 sekundi, maksimalna brzina iznosi 270 km/h, dok su osećaj na papučici gasa i volanu, vozne karakteristike, preglednost i ogibljenje, na vrhunskom nivou.

Kada smo već kod ogibljenja, vlasniku Lucid Aira se sviđaju značajne razlike između različitih postavki vožnje, uprkos tome što automobil ima tradicionalan sistem s poluaktivnim amortizerima, umesto automatskog vazdušnog oslanjanja. U prevodu, tokom krstarenja na auto-putu, Lucid Air pruža vrhunski komfor, dok u isto vreme stavlja vozaču osmeh na lice tokom dinamične vožnje u krivinama.

Go full throttle with the new 2022 Lucid Air Dream – Aspire Magazine

Džon kaže da imao sedam OTA ažuriranja u približno dva meseca vlasništva. Primera radi, kada je kupio automobil, nijedna od stavki u okviru DreamDrive ADAS nije bila aktivna. Dve i po nedelje kasnije, sistem je počeo da funkcioniše, donoseći stvari kao što su automatski tempomat, prepoznavanje saobraćajnih znakova itd.

Međutim, Lucid grupacija još uvek nije implementirala i DreamDrive Pro sistem poluautonomne vožnje, mada će pristići u bliskoj budućnosti.

Naravno, u videu saznajemo i brojne druge informacije, uključujući iskustvo vezano za punjenje baterija, autonomiju, softver, praktičnost, luksuz (odlučujući faktor za Retingera), servis itd.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare