Lovre u KPZ Banjaluka štrajkuje glađu: Osumnjičen da je ženu polio benzinom i pokušao ubiti - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Lovre u KPZ Banjaluka štrajkuje glađu: Osumnjičen da je ženu polio benzinom i pokušao ubiti

Luka Lovre, osumnjičen za pokušaj ubistva vanbračne supruge T.P. štrajkuje glađu u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka, saznaje Srpskainfo.

Lovre je, kako otkriva izvor Srpskainfo, ogorčen zbog višemjesečnog pritvora u kojem se nalazi od juna ove godine.

U skladu sa zatvorskim pravilima Lovre bi trebao biti izdvojen u posebnu ćeliju. Osumnjičeni se juče izjasnio o krivici i ponovio da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaj ubistva.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je krivično djelo počinio 12. juna ove godine u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, Lovre je u jednom trenutku bacio T.P. na krevet. U namjeri da se odbrani od nasilnika nesrećna žena pokušala je pobjeći iz stana, ali je optuženi polomio ključ u bravi.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć, a telefonom je pokušala pozvati V.G. Lovre je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju kroz balkon, a T.P. je uspjela uzeti šrafciger kako bi otvorila vrata, ali nije uspjela.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je tada uzeo flašu u kojoj se nalazio benzin, te polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti. Preplašena žena pobjegla je u kupatilo kako bi saprala benzin, a Lovre je utrčao za njom i benzin polio po pločicama i zapalio ga.

Nakon svega, T.P. je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je zaključana u stanu i polivena benzinom, te da zove policiju. Lovre je ubrzo došao do T.P. i udario je šakom u lice govoreći joj “Pi**a ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe”.

Osumnjičeni Lovre je u svojoj odbrani naveo da nije namjeravao zapaliti suprugu, već sebe, a sve kako bi dokazao da je voli, piše Srpskainfo.

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar