"Lov na vještice" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Lov na vještice”

Bivši predsednik SAD Donald Tramp osudio je danas potez državne tužiteljke Njujorka Leticije Džejms kao politički “lov na veštice”.

Džejms je ranije danas podnela građansku tužbu protiv njega, njegove dece i kompanije za finansijsku prevaru.

Tramp je, u objavi na svojoj društvenoj mreži, takođe, nazvao Leticiju DŽejms, koja je Afroamerikanka, “rasistom” i “prevarantom”, ali se nije direktno osvrnuo na navode građanske tužbe, preneo je Rojters.

Džejms je navela da je tužba podneta “protiv Donalda Trampa, Trampove kompanije, višeg rukovodstva i odgovornih subjekata” zbog angažovanja u višegodišnjim finansijskim prevarama radi ostvarivanja ekonomske koristi, preneo je londonski “Gardijan”.

U tužbi se navodi da je Donald Tramp, uz pomoć svoje dece Donalda Trampa mlađeg, Ivanke Tramp i Erika Tramp, kao i viših rukovodilaca kompanije, lažno povećao neto vrednost svoje poslovne organizacije za više milijardi dolara.

“To je činio kako bi naveo banke da mu pozajmljuju novac pod povoljnijim uslovima, podstakao osiguravajuće kuće da obezbede osiguranje za veće limite uz niže premije i konačno, da bi ostvario poreske olakšice”, navedeno je u tužbi.

Danas objavljeno

Serija potresa na Eviji, podrhtavanje tla i u Atini

M.

NATO sljedeća meta? Rusija upozorila: “Nadam se da razumeju…”

M.

Vraća se nošenje maski? “Epidemija koronavirusa ponovo u porastu”

M.

Ostavite komentar