Lotus za svaki dan - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lotus za svaki dan

Britanski proizvođač predstavio je novog člana porodice Evora, model GT410, zamišljen kao funkcionalnija i praktičnija varijanta od verzije GT410 Sport.

Evoru GT410 u Lotusu opisuju kao mali sportski automobil koji može da se koristi u svakodnevnoj vožnji, a ne samo kada njegov vlasnik poželi da ga isproba na trkačkoj stazi.

Automobil je opremljen Sparco sportskim sedištima, koja su dovoljno udobna za vožnju na putu, ali i klima-uređajem i novim multimedijalnim sistemom koji sadrži Apple CarPlay sunkciju i DAB digitalni radio.

Za dodatni komfor i uživanje u vožnji tu su i tempomat, grejanje sedišta, zadnji parking senzori, kao i poboljšana zvučna izolacija koja utiče na smanjenje buke u kabini.

Evora GT410 ima i nove tapacirunge u vratima, sa integrisanim osloncima za ruke, ali i pretinac za odlaganje sitnica, sve sa ciljem da ovaj sportski automobil bude što funkcionalniji u svakodnevnoj vožnji.

Osim toga, zadnja staklena površina je povećana kako bi se unapredila preglednost pri kretanju unazad.

Foto: Lotus promo

U poređenju sa GT410 Sport, nova verzija Evore ima revidirani sistem oslanjanja komforniju vožnju, uz zadržavanje ikoničnog karaktera upravljanja Lotusom.

Evora GT410 opremljena je 19-inčnim točkovima na prednjoj, a 20-inčnim na zadnjoj osovini, na kojima se standardno nalaze Pilot Sport 4S gume za sva godišnja doba.

Foto: Lotus promo

Pogon i dalje obezbeđuje 3.5-litarski V6 koji proizvodi 416 KS i razvija 420 Nm. Prema fabričkim podacima, automobil ubrzava 0-96km/h (0-60 milja na sat) za 4 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 305 km/h.

U Velikoj Britaniji Lotus Evora GT410 jeftinija je od verzije GT410 Sport za oko 3.000 funti i prodaje se po početnoj ceni od 82.900 funti, dok u Nemačkoj košta od 99.000 evra.

Danas objavljeno

Prvi pogled u kabinu: Zavirite u Renault Austral

Vanja A

Zastrašujuća simulacija lančanog sudara: Auto između dva kamiona

Vanja A

Bentley investira 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila

Vanja A

Ostavite komentar