Lotus Emira – premijera 6. jula - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Lotus Emira – premijera 6. jula

Lotus je objavio plan o svojim budućim modelima i čak četiri nove arhitekture. Ova marka namerava da utvrdi svoju poziciju u Geely konglomeratu kao nova snaga u segmentu premijum i sportskih modela širom sveta.

U okviru tih informacija, saopšteno je da će se novi sportski model zvati Lotus Emira i da će premijera uslediti tokom leta. Emira će koristiti jednu od novih arhitektura koja je jednostavno nazvana Sport, a reč je o aluminijumskoj strukturi kakve je Lotus počeo da pravi pre 25 godina sa modelom Elise.

Emira je zamišljena kao zamena za Elise, Exige i Evoru i biće to poslednji Lotus sa SUS motorom, ali sa serijom opcija pogonskih jedinica. U medijima se spekuliše o ceni na nivou Porschea 911.

U pogledu tipova karoserije, najavljeni su kupe i roudster, ali za sada nema potvrde da će biti ponuđen i targa ili konvencionalni krov. Motore će obezbediti Toyota, a kombinovaće se sa automatskim ili manualnim menjačem. U ponudi će biti i motor manje zapremine, ali Lotus za sada nije objavio detalje.

Proizvodnja Emire biće po obimu veća nego kada je reč o prethodnicima ovog modela, a cilj je minimalno 5.000 primeraka godišnje. Očekuje se da model ostane u ponudi sve dok bude interesovanja.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Prodao auto za 51.000 dolara pa ga slupao

Vanja A

Zašto motocikl na struju?

Vanja A

Audi prekida proizvodnju motora s unutrašnjim sagorevanjem 2033.

Vanja A

Ostavite komentar