Lopov ukrao knjige o Legiji, Čiča Draži, Hariju Poteru i Srbima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Lopov ukrao knjige o Legiji, Čiča Draži, Hariju Poteru i Srbima

Nepoznati lopov opljačkao je štand sa knjigama u strogom centru Banjaluke i ukrao više zbirki čija je ukupna vrijednost procijenjena na više stotina maraka.

Dragoljub Petrović vlasnik štanda sa knjigama, izjavio je za Srpskainfo da je lopov ukrao trilogiju J. R. R. Tolkina „Gospodar Prstenova“, zatim knjige o Hariju Poteru, Miloradu Ulemeku Legiji.

– Među ukradenim knjigama su i one o Draži Mihailoviću, ali najskuplja je bila ona od izdavača Katena Mundi o nacionalnom identitetu Srba. Vrijednost te knjige je 250 maraka – izjavio je Petrović dodavši kako je lopov tačno znao koje knjige treba krasti.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je lopov tokom noći presjekao ceradu, a zatim se uvukao do štanda sa knjigama i pokupio isključivo one najvrjednije.

Očigledno je da je imao dovoljno vremena kada je ušao, jer je pokupio one najvrijednije knjige – dodao je Petrović.
Izvor Srpskainfo blizak policiji otkriva da je u posljednje vrijeme povećana krađa knjiga na području Banjaluke, te da su osumnjičeni mahom narkomani koji na ovaj način dolaze do lake zarade.

Pljačku snimile kamere

Kamere koje su postavljene na Trgu Krajine snimile su pljačkaša štanda, potvrđeno je za Srpskainfo.
Prema našim saznanjima lopova je snimila kamera koja se nalazi na stubu udaljenom desetak metara od mjesta pljačke što bi trebalo olakšati posao policiji koja utvrđuje identitet osumnjičenog.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo 16 osoba, novozaraženih 573

M.

U FBiH 1.839 novozaraženih osoba

M.

Čović smatra da je reforma izbornog zakonodavstva ključna za rješavanje mnogih pitanja

M.

1 Komentar

Marica 2 Marta, 2019 at 9:43 am

Ukrali lopovi knjige od lopova, koji u centru grada prodaju piratska izdanja, a sve to gledaju korumpirani inspektori , policija i ostali korumpirani nadlezni.
Sreca u nesreci je cinjenica da barem jos nekoga u ovoj crnoj rupi interesuju knjige…

Odgovori

Ostavite komentar