9. Decembra 2020.

Lončar: Razmatramo nove mjere, normalan život ne prije proljeća

Big Portal

Lončar je naveo da štab mora nešto da preduzme po pitanju dolaska naših građana iz dijaspore za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, jer nam u tom slučaju, navodi, ni bolnica u Batajnici ne bi bila dovoljna.

Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je Srbija na vrhu trećeg talasa epidemije, a Lončar objašnjava da to još uvijek ne znači da će kriva biti “zaravnjena” i da to isključivo znači od našeg ponašanja.

“Ne mogu ni oni, ni bilo ko da proceni, jer zavisi kako se mi budemo ponašali. Nijedna procena nije bila tačna, zato moramo da poštujemo mere”, rekao je Lončar za TV Prva.

Istakao je da bolnica u Batajnici odlično funkcioniše i da je u njoj od petka smješteno više od 450 pacijenata.

Kaže da je izgradnja bolnice u Batajnici primjer za cijeli svijet, da je izgrađena u rekordnom roku i da će spasiti stotine života, a da pojedini predstavnici opozicije, uprkos tome, kritikuju njeno postojanje.

Takođe, ministar se zahvalio i zdravstvenim radnicima na velikom trudu i što trpe razne kritike.

“Moramo da budemo jedinstveni ako hoćemo da pobedimo koronu, i da se vratimo normalnom životu, što ne može pre proleća, dok ne stignu lekovi i vakcina”, rekao je Lončar.

Kada je u pitanju vakcina, ministar kaže da će vakcina koja bude ispunjavala uslove biti korišćenja u Srbiji, ali da li će se pojaviti prvo vakcina ili lijek – to se još čeka.

Kako navodi, moraju sačekati još nekoliko nedjelja, kako bi naši građani mogli da dobiju vakcinu koja je bezbjedna.

“Neke vakcine ispitujemo, neke čekamo da ispitaju neki drugi”, ističe ministar.

Kako kaže, do proljeća i početka ljeta trebalo bi da se situacija riješi, i da se u jesen uđe sigurno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare