13. Novembra 2021.

Lončar najavio nove mere: Kovid propusnice 24 sata?

Big Portal

Ministar zdravlja izjavio je da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji i da bi mogao da bude produžen rok u kome će te propusnice biti obavezne.

“Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo… Na tome ćemo insistirati”, rekao je Lončar u Nišu.

U tom gradu otvorene su dve nove angio-sale za invazivno kardiološku dijagnostiku.

“Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da građani budu taoci, posebno građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi”, rekao je Lončar.

On je istakao da država želi da se prihvati nova normalnost, da omugući ljudima da žive, da izađu.

Kako sada stvari stoje, naša nova normalnost će biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je istakao da je vakcina najbolji način zaštite od koronavirusa, ali i jedini način da se sve drži “pod kontrolom”.

Govoreći o broju vakcinisanih, Lončar je rekao da nema razloga da se te brojke kriju, te da bi mogle da budu objavljene već sledeće nedelje.

“Ne postoji razlog da to ne kažemo, to nisu stvari koje bi trebalo da se ne znaju. Samo ne želimo da se negde pogreši”, kazao je Lončar, koji je boravio u Nišu gde je u Kliničkom centru prisustvovao otvaranju novih angio sala.

On je rekao da je važno da se dopre do ljudi koji “beže od istine i ne priznaju da korona postoji, da se od nje umire i da je jedini lek vakcina”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare