Lončar: Na respiratoru 15 osoba, troje u jako lošem stanju; Potrebno nam je 29 dana - BIGportal.ba
Region Vijesti

Lončar: Na respiratoru 15 osoba, troje u jako lošem stanju; Potrebno nam je 29 dana

Ministar zdravlja rekao je da je procena kineskih stručnjaka da bi građani morali da se pridržavaju propisanih mera 29 dana da bi se situacija stabilizovala

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da su kineski stručnjaci tu procenu izneli uporedjujući Srbiju sa oblastima u njihovoj zemlji sa sličnim brojem stanovnika i na osnovu svog iskustva u borbi protiv COVID19.

Lončar je naveo i da će tim medicinskih stručnjaka iz Kine do sutra popodne predstaviti set mera koje su se u njihovoj zemlji pokazale kao dobre, a da su oni zadovoljni dosadašnjim merama koje je Srbija preduzela.

Ministar je kazao i da je od 222 osobe koje su testirane pozitivne na COVID19 131 do sada hospitalizovano, da se 15 nalazi na respiratorima, od toga troje “u prilično lošem stanju”, zbog drugih oboljenja koja takođe imaju.

Najavu potencijalno oštrijih mera ograničenja kretanja građana Lončar nije nazvao “drastičnijim”, već merama koje spasavaju živote, a ocenio je da građani i dalje nisu dovoljno ozbiljno shvatili situaciju.

Lončar je dodao da ako građani primete ljude koji su nedavno došli iz inostranstva a koji krše mere samoizolacije trebaju da budu upozoreni i prijavljeni.

“Naravo da će oni biti sankcionisani”, zaključio je Lončar.

Danas objavljeno

U toku pretresi poslovnih prostora Republičke uprave civilne zaštite i imovine Milana Novitovića

M.

Podgorica: Dvije bombe bačene na kuću policajca

M.

Državna sahrana Abea uz stroge mjere bezbjednosti

M.

Ostavite komentar