Lombardija djelimično zaključana, Italija podijeljena na tri zone - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lombardija djelimično zaključana, Italija podijeljena na tri zone

Najnovija ograničenja u pokušaju suzbijanja korona virusa, koja stupaju na snagu u petak, uključuju djelimično zaključavanje najbogatijeg i najmnogoljudnijeg regiona Lombardije oko finansijske prijestonice Milana, izjavio je u srijedu premijer Ðuzepe Konte.

Vlada je prethodno objavila novi paket mjera kojima se pooštravaju nacionalna ograničenja i zemlja dijeli na tri zone – crvenu, narandžastu i žutu, u skladu sa intenzitetom epidemije, prenosi Rojters.

Zoniranje zavisi od niza faktora, uključujući lokalne stope zaraze i popunjenost bolnica, a ograničenja će biti uvođena u skladu s tim.

U kritično pogođenim crvenim zonama ljudima će biti dozvoljeno da napuštaju domove samo zbog posla, zbog zdravstvenih razloga ili hitnih slučajeva, a barovi, restorani i većina prodavnica biće zatvoreni.

Međutim, za razliku od italijanske nacionalne blokade proljetos, sve fabrike ostaće otvorene.

Govoreći na konferenciji za novinare kako bi ilustrovao paket koji stupa na snagu u petak, Konte je rekao da će crvene zone obuhvatati velike sjeverne regije Lombardije i susjedni Pijemont, zajedno s Kalabrijom i malom alpskom pokrajinom Valje Daosta.

Danas objavljeno

Merkelova uvodi još rigoroznije mjere u Njemačkoj

D V

Promjene naziva ulica u BiH važan korak ka pomirenju

D V

SAD “presjekle” telefonsku liniju ruskom konzulatu?

D V

Ostavite komentar