4. Augusta 2022.

Logitech i Tencent rade na prenosivoj konzoli za igranje u oblaku

Big Portal

Sa jedne strane je Nintendo Switch zajedno sa svojom Lite varijantom koji je poseban po raznovrsnosti i broju igara koje podržava, dok boje PC raznovrsnosti brani Steam Deck, uz daleko skuplje uređaje poput Aya Neo. Ali, ima li mesta na tržištu za streaming prenosivu konzolu koju, kako navodi PCGamer, razvijaju Logitech i Tencent? 

Neobična ideja 

Steam Deck pokreće SteamOS, Nintento Switch ima video igre jednog giganta, a šta je to što će razlikovati prenosivu gejming konzolu na kojoj rade Logitech i Tencent? Igranje u oblaku, tj. streaming video igara kroz neke od trenutno najpopularnijih servisa koji omogućavaju ovakav vid zabave. 

Uređaj trenutnog imena Logitech G Gaming Handheld trebalo bi da donese podršku najpre za Xbox Cloud Gaming i GeForce Now servse za streaming video igara. Ovo je sjajna vest za sve one koji su, recimo, već pretplaćeni na Xbox Cloud Gaming i koji bi istu uslugu koju već plaćaju mogli da koriste u pokretu. 

Jedino pitanje jeste na koji način Logitech i Tencent planiraju da reše problem održavanja stabilne i veoma brze internet konekcije prilikom, recimo, igranja u autobusu ili vozu. Pristup mobilnom internetu je obavezan, a pitanje je koliko će koštati paketi koji omogućavaju ogromnu potrošnju interneta bez ograničenja. 

Otkud partnerstvo sa kompanijom Tencent? U zvaničnom saopštenju kompanije Logitech navodi se “Tencent je jedan od globalnih lidera u sferi razvoja i objavljivanja video igara i njihova pozicija na čelu celokupne industrije je razlog zbog kog smo sklopili partnerstvo sa njima”.  

Specifikacije i datum izlaska 

U ovom trenutku nisu poznate ni okvirne specifikacije ove prenosive gejming konzole. Imajući u vidu da je u pitanju streaming uređaj, njegove tehničke specifikacije mogu biti znatno lošije od onih koje donosi Steam Deck, a video igre će nastaviti da rade kvalitetno bez obzira na hardver, pod pretpostavkom da se održi stabilna i brza internet konekcija. 

Što se tiče datuma predstavljanja, kompanija Logitech obećava da će se to dogoditi tekuće godine u još uvek nepreciziranom trenutku. 

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare