25. Maja 2022.

LK: Romin evro prvenac, Murinjo za istoriju

Big Portal

Roma je konačno došla do trofeja pod pokroviteljstvom UEFA. Na taj način postajala je deveti italijanski klub koji je to učinio, reklo bi se poslednji velikan sa Čizme koji se čekao da se upiše među osvajače trofeja.

Da bi Vučica to postigla trebalo je „samo“ da dovede Žozea Murinja. Portugalac je još jednom pokazao da je specijalista za evrokupove. Osvojio je i treći različiti kontinentalni trofej, jedini je trener sa trofejima u svim aktivnim evropskim takmičenjima i ukupno mu je ovo peti evropski trofej.

Ali ne samo da je Murinjo u Romu doneo statistiku, već i način na koji se igraju i dobijaju finalne utakmice. Pravu doktorsku disertaciju imao je u Tirani. Sjajnu napadačku ekipu Fejenorda potpuno je neutralizovao u prvom poluvremenu. A njegovi puleni su dočekali svoju priliku i u 32. minutu, preko novog junaka Rima, Nikole Zaniola postigli vodeći, ispostaviće se jedini gol na meču.

A onda je u drugom poluvremenu umešno branio stečeno. Jeste Fejenord konstantno napadao, ali u principu imao je samo dve opasne situacije, kada je doduše, uz pomoć Ruija Patrisija, dolazio do okvira gola. Ipak, na kraju Roma je sačuvala minimalan kapital i došla do trofeja.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare