Ljuti duel: BMW i Audi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ljuti duel: BMW i Audi

U Evropi se često može čuti diskusija BMW ili Audi, ali, ko je tu zapravo bolji?

1. Kada je Audi predstavio Quattro

Vraćamo se u 1980. godinu, kada je BMW po lošem vremenu bio kao dinamit, spektakularan i veoma opasan. Audi je potom izbacio tehnologiju koja dozvoljava vašem automobilu pogon na sva četiri točka i pokazali da nije potreno biti Airton Sena da dobro vozite po kiši.

2. Vetar je dosudio da je Audi pobednik

BMW je sa tehnologijom malo kaskao za Audijem, a neki će reći i da je u stajlingu takođe ostao malo iza. Aerodinamički je Audi u osamdesetim godinama bio bolji nego BMW, a vetar je glavni znak za to. Faktor 0.30cd na testovima je to i pokazao.

3. R8 je radio ono što M1 nije mogao

Kada je BMW 70-ih godina prošlog veka prikazao model M1, saznali smo kako izgleda superautomobil, ali je taj automobil brzo nestao sa tržišta. Kada je Audi izbacio superautomobil R8, on je dugo, dugo bio korišćen kao standard za komparaciju sa ostalima.

4. Mnogi bi radije imali BMW nego Audi

Audi je prošle godine prodao 186.620 automobila, dok je BMW prodao 278.232 automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je globalno Audi prodao 1,7 miliona, a BMW oko 2 miliona vozila.

5. X5 je postavio nove SUV standarde

Već je rečeno da je Audi dominirao sa tehnologijom pogona na sva četiri točka, ali kada pričamo o SUV modelima, malo su podbacili. BMW je 1999. godine predstavio X5 model, dok je Audi svoj prvi SUV izbacio tek 2005. godine, kada se pojavio Q7. X5 je zaista impresivan primerak automobila.

6. BMW tehnologija koja je podstakla Audi

Petocilindrični motor sa turbokompresorom je bio fundamentalni deo originalnog Quattra, baš kao i prenos snage na sva četiri točka. Taj tip Motora je BMW predstavio još 1973. godine…

Danas objavljeno

Koenigsegg CCX iz 2008. godine košta 1,3 miliona dolara

Vanja A

Polo GTI stiže u junu

Vanja A

Prelazak “na struju”: Toyota predstavila Proace City Electric

Zeljka

Ostavite komentar