11. Januara 2021.

LjUDIMA SE NUDI ILUZIJA SLOBODE: Muzičar Marko Luis o nedavno objavljenom četvrtom studijskom album

Big Portal
Jedan je od retkih pevača koji su uspeli da nastupe pred publikom prošle godine, tokom pandemije kovida 19. Marko je, početkom novembra, u beogradskoj “Kombank dvorani”, održao čak dva koncerta za isto veče.

“Sloboda” je nastavak spajanja tradicionalnog i savremenog zvuka, što njega karakteriše od početka karijere.

– Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenju, ljudi već odavno nemaju – kaže Marko o glavnoj temi izdanja, sa kojeg su se, tokom pandemije, izdvojili singlovi “Ninana”, “Kraj” i “Zajedno”.
Luis ističe:

– Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajima, i kroz ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koji i dalje imaju slobodu izražavanja, kroz izvođenje i slušanje.

Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i “Slobode”, Marko veli:

– Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.

Svestrani muzičar sarađivao je na ovom projektu sa Lenom Kovačević (duet “Kraj”) i sa Đorđem Miljenovićem, poznatim kao Skaj Vikler.

– Moja supruga Maša je gostovala u pesmi From Belgrade to Istanbul, koja je veoma posebna, jer osim što traje više od 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje – objasnio je sin pokojnog, legendarnog Ljubiše Stojanovića Luisa.

Pored nove verzije poznate pesme “Vranjanka”, u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda “Helem Nejse” Tihomirom Radićem, Marko je obradio i pesmu svog oca “Neverno plavo oko” iz perioda sa “Južnim vetrom”.

– Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih izvodim uživo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare