Ljude zbunio Boeing 727 sakriven usred šume, a razlog je nevjerovatan - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ljude zbunio Boeing 727 sakriven usred šume, a razlog je nevjerovatan

Svako ko bi preletio iznad šume u Oregonu ili ipak zašao duboko u nju ostao bi zbunjen kada bi naišao na “parkirani” Boeing 727, ali za to postoji objašnjenje.

Svako ko bi preletio iznad šume u Oregonu ili ipak zašao duboko u nju ostao bi zbunjen kada bi naišao na “parkirani” Boeing 727, ali za to postoji objašnjenje.

Naime, avion je zapravo kuća 64-godišnjeg inženjera elektrotehnike Brusa Kampbela (Brucea Campbell) koji u njemu živi već nekoliko godina.

– Kao dijete gledao sam na TV-u stare avione pa sam rano dobio ideju – ispričao je Brus za “The Blaze”.

Avion je učvršćen betonskim stupovima, a Brus ga je opremio osnovnim stvarima koje su mu potrebne za život u njemu.

– Živim u avionu opremljenom strujom, vodom i kanalizacijom – dodao je Brus koji inače vozi manje avione.

Otkrio je i što ga je privuklo u Boeingu 727.

– Ukratko, avioni su među najljepšim građevinama koje je čovječanstvo izgradilo. Avioni su nevjerojatno čvrsti i podnose velike nalete vjetra, prašine i insekata – ispričao je vlasnik ovog neobičnog doma koji živi i u Japanu, gdje želi kupiti i Boeing 747.

– Izgrađeni su od modernih materijala koji su dugovječni, a dizajnirani su da lijepo izgledaju – dodao je.

Potom je naglasio tada kako ga u avionu čeka još puno posla kako bi on bio potpuno funkcionalan. Zasad se tamo može tuširati te ima gotovu jednu spavaću sobu, a kuhinju treba doraditi pa zasad hranu sprema u mikrovalnoj ili tosteru. Do sada je na preuređivanje potrošio 220.000 dolara (195.000 eura), a koliko mu je stalo do aviona, govori i to da je za posjetioce pripremio gomilu kućnih papuča kako ne bi po njemu hodali u cipelama.

Izvor: Avaz

Danas objavljeno

Sprema se nova serija o Hariju Poteru

D

Ekspert za govor tijela: Pomoću sedam znakova saznajte da li vas partner laže

D

ZVIJEZDA DEVEDESETIH PRONAĐENA MRTVA: Tijelo pjevačice ležalo pored kuće, policajci otkrili šta bi mogao biti uzrok tragedije

D

Ostavite komentar