26. Januara 2021.

Ljubomir Bandović: Ponosan sam što sam dio kulturnog života Banjaluke

Big Portal

Posljednjih nekoliko godina Bandović je obilježio i banjalučku glumačku scenu, a nakon svoje uloge u popularnoj domaćoj seriji “Kosti” Nikole Kolje Pejakovića, koja je izazvala brojne reakcije gledalaca, publika će ga ubrzo vidjeti i u novoj humorističnoj seriji “Advokado” istog reditelja. Pored brojnih pozorišnih projekata, brojne su i njegove role u serijskim projektima poput onih u “Ubicama mog oca” i “Južnom vetru”.

U intervjuu za “Nezavisne” govori o saradnji s ekipom iz Republike Srpske, dosadašnjim ulogama i izlasku iz zone komfora.

NN: Najavljeno je da ćete igrati u novoj seriji “Advokado” Nikole Pejakovića. U kakvoj ulozi Vas gledaoci mogu ovaj put očekivati? 

BANDOVIĆ: Igram ulogu advokata (Advokada) Brane, čoveka kome je zadnji momenat došao da promeni svoj život i upusti se u potragu za svojom srećom. Uz prijatelja Belog, on prolazi kroz razne peripetije i komične situacije. Nadam se da će publici biti jednako zanimljivo i zabavno kao i nama dok snimamo seriju.

NN: Ovo nije prvi projekat na kojem sarađujete s ekipom iz Republike Srpske. Koliko ste zadovoljni dosadašnjom saradnjom, ali i reakcijama na seriju “Kosti”? 

BANDOVIĆ: Jako sam zadovoljan, a verovatno i oni mnome čim nastavljamo saradnju. Lepo je pobeći iz Beograda. Ovde je, u odnosu na Beograd, stvar sa snimanjem igranog sadržaja još u povoju, tako da mi posebno prija entuzijazam ekipe. Reakcije na “Kosti” su bile očekivane, čim sam pročitao scenario znao sam da će biti jedna od najvećih serija ikad na ovim prostorima.

NN: Mnogi su komentarisali da je realnost prikazana u “Kostima” previše surova. Da li nam je zaista toliko loše? 

BANDOVIĆ: Još nam je i gore. U “Kostima” je obrađeno samo par metara kvadratnih te žabokrečine. Površina mirna i ubuđala, a ispod nje mulj i bezakonje.

NN: S obzirom na to da je pandemija virusa korona uslovila i brojne mjere za pozorište, koliko je ovakva situacija pogubna za pozorišni život u svakom smislu te riječi? 

BANDOVIĆ: Već je mnogo uticala na postojanje pozorišta. Neće ga ubiti nikada, ali će ga svakako naterati na prilagođavanje. Ako ovo potraje, možda ta promena bude i dobra za pozorište.

NN: Činjenica je da se u posljednjih nekoliko godina u našem regionu dosta snima. Da li kvantitet ugrožava kvalitet ili ste zagovornik da treba što više da se snima? 

BANDOVIĆ: Kvantitet će samo iskristalisati kvalitet. Neka ima posla, šanse i prostora za sve. 

NN: O ulozi u filmu “Zaspanka za vojnike” kazali ste da je to onaj uzvišeni dio Vašeg posla, kad igrate boljeg od sebe i kad igrate viši značaj. Da li se upravo u takvim ulogama ogleda i najljepši i najznačajniji dio Vašeg posla? 

BANDOVIĆ: Svakako, jedna od najuzbudljivijih stvari u poslu. Ja to tako osećam jer sam tako vaspitavan. To ne mora tako da se doživljava, ali mi je drago što je taj deo mene osvešćen.

NN: Kakav utisak na Vas je ostavila Banjaluka, te da li ste upoznati sa kulturnim životom ovog grada? 

BANDOVIĆ: Volim Banjaluku odavno. Dolazim često, uvek poslom, te sam samim tim i nekakav deo kulturnog života koji ovaj grad nudi. I ponosan sam zbog toga. Ovde je jednostavno, ovde ljudi žive jedni sa drugima. Mi u Beogradu živimo jedni uprkos drugima.

NN: Serija “Kosti” je drama sa surovim karakterom današnjeg društva, dok “Advokado” najavljuju kao humorističnu seriju. Da li za Vas kao glumca predstavlja napor mijenjanje žanrova, te šta mislite koji je žanr pitkiji za publiku? U kojem žanru se Vi više pronalazite? 

BANDOVIĆ: Kakav crni napor, pa to je jedna od najzanimljivijih stvari. Oslobađa, uči te, daje ti samopouzdanje, ne da ti da uđeš u zonu komfora… Idealno za glumca je da radi različite sadržaje i žanrove. Najbolje se snalazim kad radim sa dobrim i talentovanim ljudima, a toga nama ne manjka.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare