Ljubomir Bandović OŠTRO o starijim kolegama: Evo zbog čega ne bi izašao na binu - BIGportal.ba
Ex Yu

Ljubomir Bandović OŠTRO o starijim kolegama: Evo zbog čega ne bi izašao na binu

LJubomir Bandović o glumačkom poslu.

Glumac LJubomir Bandović (45) je jedan od naših najčenjenijih glumaca. Neki od poslednjih projeta u nizu su serije Advokado, Nečista krv, Porodica i Južni vetar.

Igrati ili ne igrati – pitanje je sad

Poznat po svojoj principijelnosti, prilikom gostovanja u emisiji Balkan info, Bandović je izneo zanimljivo viđenje na pitanje pozorišne etike. 

– Meni su pričali stariji glumci, nek im je laka crna zemlja, ali neka se malo i nose, jer su me učili pogrešnoj vrsti etike. Bila neka predstava, prodato 17 karata, kažem: “hoću da idem kući, neću da igram” – započeo je Bandović priču.

– Kažu: “Kako možeš, taj i taj je igrao u Narodnom pozorištu za jednog gledaoca”. Sram ga bilo! Čast je igrati za jednog gledaoca, ali na ruševinama, u bolnici, u bilo kom alternativnom prostoru koji je pozorišni. U Narodnom prodata jedna karta za predstavu na Velikoj sceni? To treba upravni odbor sutra da se zove da se vidi zašto je ta jedna predstava na repertoaru. Osim pozvati tog jednog čoveka koji je kupio kartu, na piće u bife, sve ostalo je besmisleno. Ali ne, od toga su nama napravili etiku. E nije etika – rekao je Bandović.

– Kad ne ponesete bistu koja je scenografija u predstavi, ako ne rade dva reflektora koja su bitna, jer je to umetnički deo predstave koji se režira, neću da igram predstavu. Mislim da time pre čuvam svoju profesiju nego neko ko kaže “ma ja je igram, predstava se ne otkazuje”. Ne predstava se otkazuje! Ja nisam neurohirurg da će neko da umre ako ja ne dođem na posao. Malo mi sebe mnogo ozbiljno shvatamo, mi glumci. Jer to su pogrešne etike kojima smo učeni – zaključio je na kraju.

Danas objavljeno

Lazić: Devojka kaže da će me ostaviti, ako napravim “ružno dijete”

Vanja A

Ovaj pjevač je bio Severinin prvi dečko, kasnije i zaručnik: Pogledajte kako danas izgleda

Vanja A

Lidija Vukićević objavila nikad viđenu sliku sa sinovima

Vanja A

Ostavite komentar