Ljubo i Bekrija Seferović ponovo oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Ljubo i Bekrija Seferović ponovo oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića

SARAJVO – Ljubo i Bekrija Seferović, optuženi za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobio Dženan Memić, danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo oslobođeni optužbi.

Dok je Tužilaštvo KS dokazivalo da je Dženan žrtva saobraćajne nesreće, porodica mladića vjerovala je da za Dženanovu smrt nije kriv Ljubo Seferović, već da je on ubijen, prenosi “Avaz”.

U ponovljenom postupku tim vještaka iz banjalučkoj Centra “Zenit” obavio je saobraćajno vještačenje kojim su utvrdili da nema dovoljno dokaza da se dogodio kontakt vozila i pješaka na način kako je to opisano u optužnici.

Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz u petak, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom. Marković je svjedočio kako povrede na tijelu ubijenog mladića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i vozila.

Ljubo Seferović je bio optužen da je 8. februara 2016. oko 22:30 sati upravljao kombijem VW T4 ulicom Velika aleja, iz pravca Ilidže u pravcu Vrela Bosne. Stavljalo mu se na teret da je dolaskom vozila naspram broja 4 i nailaskom na pješake Alisu Mutap i Dženana Memića skrenuo pogled s kolovoza na muzički uređaj u vozilu da bi promijenio muziku i udario u pješake.

Usljed teških povreda Dženan Memić je 15. februara 2016. godine preminuo na Klinici za neurohirurgiju.

Jedini svjedok događaja Alisa Mutap je tokom postupka tvrdila da se ne sjeća šta se zapravo dogodilo.

Prvom presudom Seferovići su bili oslobođeni optužbi, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo ovu presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Novi detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović

M.

Korona stigla i na kraj sveta; pacifička država prvi put u lokdaunu

M.

Abazović: Pravimo Vladu pomirenja, svi su dobrodošli

M.

Ostavite komentar