27. Decembra 2020.

LjUBAVNE MUKE LjUBIŠE I RADMILE: Stiže nam nova humoristička serija Tri muškarca i tetka, evo ko glumi i šta nas očekuje

Big Portal

Autori komedije od 150 epizoda su Danijel Đurić i Nikola Burovac, ispred producentske kuće Innovative Production, a reditelj je Pavle Vučković. U prvoj sezoni, čije emitovanje je planirano početkom iduće godine na TV Prva, gledaoci će pratiti dogodovštine neobične porodice i zamršene odnose njenih članova.

Tetka Milka (Jelisaveta Seka Sablić), kao nekadašnja uspešna direktorka Dafiment banke, glavni je finasijer svih hirova svojih sestrića Joviše (Milan Vasić) i Ljubiše (Marko Janketić). Tetkinu mladalačku ljubav, koji joj je “maznuo” pare i pobegao u beli svet, a sada joj se vraća, igra Petar Božović. Milkino bogatstvo probaće da preuzme i njena sestra, koju tumači Svetlana Ceca Bojković. Štrebera sa naočarima, Jovišu, koji je majstor za kompjutere, a veoma nespretan sa ženama, bivša supruga je izbacila iz stana, te sa sinom Veljkom (Atanasije Štogren) živi u tetkinoj vili. Drugi sestrić, Ljubiša, voli izlaske i život bez obaveza, često menja devojke i, naravno, nema želju da se oženi i stvori porodicu.

– Ljubiša je mladić u kasnim tridesetim, koji vodi bonvivanski život, što više ne priliči njegovim godinama. Koristi privilegije života kod tetke Milke, koja je “muljaroš” iz prošlih vremena. Ona je bila upletena i u politiku i u bankarstvo, te otuda i kapital. Kako Ljubiša nema majku, tetka ga je podizala i slaba je na njega, što on koristi i živi raskalašno na njen račun. Ljubiša voli život na viskoj nozi, skupe stvari, zezanje, ali voli i da ono što ima podeli. Uglavnom to radi na tuđ račun, pozajmljujući pare, pa se stalno uvaljuje u neprilike i probleme. Njegov brat od tetke, Joviša, sušta je suprotnost, ali ga Ljubiša, načinom života, dovodi u nevolje – kaže za “TV Novosti” Marko Janketić.

Ljubiša je, nastavlja glumac, kao lik iz stiha Olivera Dragojevića “mrzim luke, mrzim obale”, jer uživa u nemirnom ljubavnom moru:

Milan Vasić, Marko Janketić, Atanasije Štogren i Jelisaveta Seka Sablić

– Ne doživljavam Ljubišu kao šmekera. Više sebe u njegovom liku vidim kao Vudija Alena, koji ne izgleda baš impozantno, ali je stalno u neprilikama sa ženama, i to mahom prelepim. Kako volimo da kažemo u pozorištu, doživljaj kralja ogleda se u tome kako se sluge odnose prema njemu. U seriji se prema meni, kada su žene u pitanju, odnose kao prema kralju.

Hristina Popović: Ljubav Ljubine porodice Radmila kupuje poklonima, na razne načine pokušava da osvoji njegovo srce

Poseban trud da osvoji Ljubišu ulaže neobična devojka Radmila, koju igra Hristina Popović.

– Radmila je odrasla u bogatoj porodici proizvođača mesa. Ona ljubav Ljubine porodice kupuje tako što im donosi kilograme raznih mesnih prerađevina. U početku, Ljuba ne pokazuje veliko interesovanje, ali Radmila je veoma uporna i njegova nezainteesovanost nije je pokolebala. Reagujući osmehom na njegova odbijanja, Radmila na razne načine pokušava da dođe do Ljubinog srca – kaže za “TV Novosti” Hristina Popović.

Međutim, Radmilinu zaljubljenost Ljubiša doživljava kao proganjanje, ali na neki način mu se i dopada ta igra mačke i miša. – Zbog straha od obavezivanja jednoj ženi, Ljubiša nikad nije ni doživeo pravu ljubav. Iako je malo blesava na svoj način, ona je stabilizator u Ljubišinom životu – objašnjava Janketić.

Petar Božović

Radmilina labava veza sa realnošću čini glumici Hristini Popović ovu junakinju interesantnom za igranje:

– Imam mnogo i dramskih i komičnih uloga, ali volim formu sitkoma i privuklo me je da igram “pomeren lik”, ali na drugačiji način od onog kako sam do sad igrala jake žene i džambase. Ona je fina devojka koja kroz svoje “fino ludilo” sprovodi sve namere. Zato mi je i bila izazov.

SCENARISTI I GLUMAČKA EKIPA

SCENARISTI serije “Tri muškarca i tetka” su Kosta Peševski, Biljana Maksić, Milena Depolo, Tanja Ilić, Filip Vujošević i Paša Petrović. Brojne zanimljive likove dočaraće i Marijana Mićić, Branko Janković, Teodora Bjelica, Tijana Kondić, Ana Franić, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Slobodan Stefanović i mnogi drugi.

Slično iskustvo zbog serije “Tri muškarca i tetka” ima i Marko Janketić kojeg smo gledali u autorskim filmovima i dramski potpuno drugačijim serijama.

– Nikada na televiziji nisam radio ovaj žanr i formu, pa sam poželeo da se oprobam u nečem novom. Naravno, privukla me je i ekipa glumaca koju čine mnoge divne kolege sa kojima mogu da napravim nešto drugačije. Seka i Hristina su poznate kao dobre komičarke. Mislim da od njih može da se nešto nauči o glumačkoj igri – ističe Marko Janketić.

Svetlana Ceca Bojković

A kakvu će pouku o životu moći da izvuku gledaoci na primeru odnosa Radmile i Ljubiše?

– Poruka je da se ne odustaje od svojih snova. Radmila ne odustaje ni po koju cenu. Njoj je važno da dobije šta hoće, a metode koje koristi dodaju još komičnih momenata u seriji. Ona će sve da pokuša i probaće sve što je moguće kako bi osvojila Ljubino srce. Trudim se da svoj lik volim i opravdam, jer trebalo bi da se i taj Ljubiša nekad zaljubi u Radmilu. Najvažnija poruka koju možemo izvući je da ljubav uvek pobeđuje – zaključuje Hristina Popović.

Marko Janketić: Ljubiša voli izlaske i život bez obaveza, često menja devojke i nema želju da se oženi i stvori porodicu, beži od Radmile i njene ljubavi, ali ga i intrigira

Serija “Tri muškarca i tetka” je, poručuje Janketić, komedija zabune i karaktera koja je zamišljena po uzoru na “Dva i po muškarca” i donosi pitku priču koju će moći da gleda cela porodica i biće lagani intermeco za opuštanje u vremenu kada smo svi pod psihozom i u strahu od ove strašne epidemije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare