Ljubavna priča Enrikea Inglesijasa i Ane Kurnjikove - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ljubavna priča Enrikea Inglesijasa i Ane Kurnjikove

Poslije 12 godina je upoznao s ocem, vjeran joj je dvije decenije

Zahvaljujući slavnom ocu, poznatom latino zavodniku i pjevaču Huliju Iglesijasu, čijem šarmu nisu mogle da odole žene širom svijeta, ali i ljepoti koju je naslijedio od majke Filipinke Izabel Prejsler, samo nebo bila je granica za Enrikea Iglesijasa. Uspjeh u muzičkom svijetu poklopio se s uspjehom u privatnom životu. S bivšom teniserkom Anom Kurnjikovom danas ima troje djece.

Danas 47-godišnji Enrike Iglesijas nikada nije krio da mu je želja da ponovi, ako ne i da sruši uspjeh koji je postigao njegov slavni otac Hulio Iglesijas, koji je do danas objavio 77 albuma i prodao više od 300 miliona nosača zvuka u cijelom svijetu. Hulio Iglesijas, prema istraživanju Sony Music Entertainmenta, jedan je od najuspješnijih muzičkih umjetnika u historiji. Njegov nasljednik to još nije uspio, ali niko ne kaže da još uvijek ne može da stigne oca i da ga skine s trona.

Enrike Iglesijas rođen je 8. maja1975. godine kao treće, najmlađe dijete pjevača Hulia Iglesijasa i filipinske manekenke, koja je postala novinarka, Izabel Prejsler.

Zanimljivo je to da je rođen s rijetkim kongenitalnim stanjem, poznatim kao Situs inversus, zbog kojeg su mu neki od glavnih tjelesnih organa, poput srca, smješteni na suprotnoj strani tijela.

Odrastao je sa sestrom Marijom Izabel i bratom Huliom Mlađim i sa majkom, ali sve se promijenilo u decembru 1981., njegovog dedu Hulija Iglesijasa Pugu otela je naoružana baskijska mafija ETA, pa je za njega tražena otkupnina. Na sreću, oslobođen je nepovrijeđen, ali sve to je prestrašilo porodicu. Zbog sigurnosti on i brat poslati su da žive s ocem i njegovom tadašnjom devojkom, top modelom iz Venecuele Virdžinijom Sipli, u Majami. Braća su većinu vremena provodila s dadiljom Elvirom Olivares, kojoj je Enrike godinama kasnije, posvetio prvi album.

Budući da mu je otac većinu vremena provodio na svjetskim turnejama, upravo je dadilja bila zaslužna za Enrikeovo vaspitanje i djetinjstvo. Pohađao je prestižnu školu Gulliver Preparatory i upisao ekonomiju u Majamiju. Ali tokom školovanja tajno je radio na muzici, vodeći tajni dnevnik u koji je zapisivao svoje pjesme. Kada je napunio 15 godina, već je svirao sa dvojicom starijih muzičara, među ostalim s Robertom Moralesom, a on je kasnije svirao na Enrikeovom prvom albumu koji je postigao neviđen uspjeh.

Ono što nikako nije htio je da njegov otac sazna za njegove planove niti je želeo da mu poznato prezime pomogne u karijeri. Zato je pozajmio novac od dadilje i snimio demo kasetu na kojoj se nalazila španska i dvije engleske pjesme. Stupio je u kontakt s bivšim očevim publicistom Fernandom Martinezom, a koji je, nakon što ga je poslušao kako pjeva, bio oduševljen njegovim talentom, ali i predanošću i tvrdoglavošću oko toga da ne želi da koristi porodično prezime da bi se proslavio.

Dogovorili su se da će nastupati pod umjetničkim imenom Enrike Martinez i predstavljati se kao pjevač iz Gvatemale. Potpisao je ugovor s meksičkom diskografskom kućom Fonovisa Records, otputovao u Toronto da snimi svoj prvi album i to je nekako bilo to.

Taj je album u prvoj sedmici od izdavanja prodat u nevjerovatnih pola miliona primjeraka, a Enrike je postao zvijezda preko noći. Od samog početka uspješno se snalazio s pjesama na engleskom i španskom jeziku. Ne treba zatoi ni da čudi što je nakon samo godinu dana studija odustao od daljeg obrazovanja, fokusirajući se na muziku.

Kada je Hulio Iglesijas doznao za sinov uspjeh, ali i potpisani ugovor, nije bio pretjerano impresioniran. Čak je bio zabrinut zbog hirova mzičke industrije i onoga što je sam doživio tokom karijere, zbog čega je pokušao da spriječi sina da se odluči za muzičku karijeru. Ali njegov stav samo je ojačao želju tinejdžera da ostvari svoje snove, zbog čega je uložio još više napora.

Bila je to i više nego predvidljiva odluka Enrikea Iglesijasa, a koji je tokom svoje karijere, koja traje već nekoliko decenija, pokazao koliko je snažna njegova radna etika, ali i koliko je uporan u ostvarivanju onoga što je zacrtao.

– Nikada nisam zadovoljan. Ponekad možda treba sjesti i zastati, pogledati uokolo i jednostavno uživati, izjavio je jednom, opisujući riječima svoju požrtvovnost kada je posao u pitanju.

A da je bio zvijezda samo takva, govori i podatak da su mu na prvoj koncertnoj turneji podršku pružili sir Elton Džon, Brus Springstin i Bili Džoel. Nakon toga albumi su se samo nizali, a popularnost mu je sve više rasla, da bi u jednom trenutku čak snimio duet s legendarnom i nikada prežaljenom Vitni Hjuston.

A nekako u to vrijeme počelo je da mu se slaže sve pa i na privatnom planu. Godine 2001. upoznao je rusku teniserku Anu Kurnjikovu, koju je angažovao da mu gostuje u spotu za pjesmu ‘Escape’. Nedugo nakon toga započeli su vezu, a svoje prvo javno pojavljivanje imali su na dodjeli MTV-jevih muzičkih nagrada 2002. godine, potom i na premijeri filma ‘Bilo jednom u Meksiku’, u kojem je i glumio.

Od samog početka donijeli su odluku da o svojoj vezi, ali i privatnom životu neće govoriti za medije. Godine 2004. počelo se nagađati o njihovoj vjeridbi i to nakon što se Kurnjikova u javnosti pojavila s velikim dijamantskim prstenom.

– Ona je moja djevojka i najbolja partnerka u svim avanturama. Povjerenje je ključ svake veze. A što se tiče braka, ovo je novi milenijum. Parče papira ne garantuje sreću. Ana i ja smo sasvim dovoljni jedno drugom.

U sljedećim godinama svako malo bi se toliko pojavila vijest o njihovom raskidu ili pak venčanju.

– Nikada nisam mislio da se brakom nešto mijenja. Možda je razlog u tome što sam odrastao uz razvedene roditelje, ali mislim da ne možeš nekoga voljeti više samo zbog običnog papira, izjavio je jednom Enrike Iglesijas.

Ono što je čudno u toj priči to je da je Ana, uprkos tome što su već godinama zajedno, njegovog slavnog oca, Hulia Iglesijasa, upoznala tek 2013. godine.

A onda je stigao decembar 2017. godine, kada su Ana Kurnjikova i Enrike Iglesijas šokirali svijet objavom da su nakon 16 godina veze postali ponosni roditelji Nikolasa i Lusi. Blizanci su rođeni 16. decembra u Majamiju, a cijela trudnoća i sam porođaj do kraja su držani u potpunoj tajnosti.

Baš kao i tog puta, Kurnjikova i Iglesijas su 2020. novu trudnoću također čuvali daleko od očiju javnosti, a sve je otkrio njegov brat Hulio Iglesijas mlađi u radijskom gostovanju otkrivši da je stigla još jedna beba. Ana Kurnjikova carskim je rezom 30. januara na svijet donijela djevojčicu kojoj su dali ime Meri.

I dok je o privatnom životu tajnovit, o poslovnom mnogo više otkriva. Ipak, njegova najava novog 11. studijskog albuma u septembru ražalostila je milione obožavatelja širom svijeta.

– Mogao bi to biti moj zadnji album. To nije nešto o čemu sam razmišljao posljednjih nekoliko mjeseci, to je nešto o čemu razmišljam već nekoliko godina, rekao je uoči izlaska albuma 17. septembra ove godine, ali to ne znači da će se prestati da se bavi muzikom.

– Nikad neću prestati da pišem pjesme, jer volim da komponujem, ali činiću to na drugačiji način, što znači da ne moraju nužno biti zapakirane u album, pa mi je ovaj projekat važan.

Izvor: stil.kurir.rs

(S.P.)

Danas objavljeno

Hariju Stajlsu pukle pantalone usred nastupa: “Sijevalo” sve što ne treba

Zeljka

Zlatna malina povukla jednu nominaciju zbog negativnih reakcija

Zeljka

Išla na sastanke da bi uštedjela pare, nedjeljno sačuva i do 138 evra

Zeljka

Ostavite komentar