Ljeto može da bude pogubno za vaš telefon: Sačuvajte ga od pregrijavanja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ljeto može da bude pogubno za vaš telefon: Sačuvajte ga od pregrijavanja

Visoke temperature nisu blagonaklone prema elektronskim uređajima, a za neke mogu biti i pogubne. Na stranu to što visoka temperatura može dovesti do bržeg pražnjenja baterije pametnog telefona ili laptopa, pa samim tim i gašenja – problem je što može potpuno da ih uništi.

Kompanija Apple je, na primer, poslala upozorenje svim svojim korisnicima koji se nalaze u područjima u kojima su ovih dana izuzetno visoke temperature.

Ističu kako visoke temperature (35 i više stepeni celzijusa) mogu da dovedu do ozbiljnih oštećenja na pametnim uređajima. Naime, svaki uređaj ima optimalni raspon temperature na kojoj najbolje radi.

Što je temperatura viša (ili niža), to je veća verovatnoća da će uređaj otkazati poslušnost, a može doći i do oštećenja samog uređaja. Upravo zato je savet da se izbegne korišćenje uređaja u ovakvim uslovima.

Visoka temperatura može da uticče na pojedine komponente unutar uređaja, što može dovesti to zastajkivanja, usporavanja ili čak gašenja uređaja, pojašnjava se dalje, a kada je takva situacija, životni vek baterije se smanjuje.

Telefone ne bi trebalo da ostavljate na direktnom suncu, u automobilima, na prozorima ili uz površine koje odbijaju svetlost, jer bi to moglo da uzrokuje rast temperature.

Ako je vaš uređaj izrazito vruć na dodir, ne bi trebalo da ga koristite dok se ne ohladi.

Mada ovi savet manje-više dolaze iz kompanije Apple, mogu slobodno da se prošire i na ostale pametne telefone i elektronske uređaje, naročito kad su temperature izuzetno visoke.

B92

Danas objavljeno

Apple protiv Epic Games-a – Počelo suđenje

Vanja A

PS5 patike – ako imate konzolu morate imati i obuću!

Vanja A

Pametna tastatura Click&Touch 2 je osvojila priznanje Red Dot Award: Product Design 2021

Vanja A

Ostavite komentar