Ljetna pozornica oživljava Kastel - BIGportal.ba
Banja Luka

Ljetna pozornica oživljava Kastel

Uređenjem ljetne pozornice na tvrđavi Kastel grad Banjaluka želi očuvati najstariji gradski simbol, a ujedno napraviti ljepši i uređeniji prostor, koji se tradicionalno koristi u svrhu organizacije brojnih manifestacija.

Prijedlogom budžeta planirano je 50.000 KM za ovu namjenu, a s ciljem da se pruži ljepši ambijent našim sugrađanima i ujedno obogati turistička ponuda grada.

“Investiranje u tvrđavu Kastel svakako je opravdano željom grada da ovo značajno kulturno-istorijsko zdanje zasija u punom sjaju, kako bi se uljepšala sveukupna slika Banjaluke, jer naš grad je zapravo ogledalo svih nas”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Novi koncept Kastela zamišljen je tako da ova tvrđava oživi, da se na novoj ljetnoj pozornici održavaju koncerti, poetske ili filmske večeri, koje će građani moći da posjećuju kada požele ili da stanu i pogledaju dok uživaju šetajući Kastelom.

Gradonačelnik je istakao da potencijali Kastela nisu iskorišteni u dovoljnoj mjeri, te da je šteta da ovako sjajan prostor banjalučke tvrđave najčešće čeka ljeto da oživi, ali uz dobre ideje i planove ovo možemo promijeniti nabolje.

“Znamo da će za naše planove biti potrebna određena sredstva, pogotovo ako se pokaže opravdanim da je najbolji modalitet da Kastel dobije status javne ustanove”, rekao je Stanivuković, te dodao da će novoformirana radna grupa pripremiti elaborat i plan koji će biti upućen Skupštini grada na izjašnjavanje.

Nezavisne

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 21.09.2021.godine

Vanja A

Kazne zabilježene novim radarima bi mogle biti osporene na sudu

M.

Dvije ulice danas bez vode

M.

Ostavite komentar