10. Juna 2025.

Ljetna italijanska salata je rapsodija boja i ukusa

​Dani su već vreli, a ljeto još nije kalendarski počelo. Zato nam je teško da uključujemo šporet i nešto dugo krčkamo na njemu. Zato su spas obrok salate koje će vas dovoljno zasititi, a neće vas namučiti tokom pripreme.

Ako poželite brz, ukusan i zasitan obrok, ona je pravi izbor za vas. 

U nju ide tjestenina i to je jedino kuvanje koje imate kod ovog recepta. Sve ostalo se samo umiješa i onda se lijepo uživa. 

Najviše vremena će vam oduzeti sjeckanje namirnica, a ni to nije više od desetak minuta, u zavisnosti od toga koliko ste vični.

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Sastojci:

200 g mocareala sira

200 g tjestenine

100 g maslina po izboru

1 crveni luk

100 g čeri paradajza

1 veći krastavac

200 g zimske salame (ili neke po izboru da liči na italijanske salame)

2 paprike 

Za dresing:

maslinovo ulje

sok od jednog limuna

so i biber

origano

Priprema: 

Najprije skuvajte tjesteninu po uputstvu i ohladite je.

Za to vrijeme isjeckajte sve sastojke. Luk sitno, papriku na kockice, masline na kružiće, krastavac na četvrtine kruga, čeri takođe na četvrtine. Jedino sir i salama mogu da se isjeckaju na malo krupnije komade. 

Sve sastojke stavite u posudu. Promješajte ih. 

Potom napravite dresing tako što ćete lijepo pomješati sastojke. Prelijte salatu i uživajte u kombinaciji ukusa i boja na vašem tanjiru, prenosi “24Sedam“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare