Dani su već vreli, a ljeto još nije kalendarski počelo. Zato nam je teško da uključujemo šporet i nešto dugo krčkamo na njemu. Zato su spas obrok salate koje će vas dovoljno zasititi, a neće vas namučiti tokom pripreme.
Ako poželite brz, ukusan i zasitan obrok, ona je pravi izbor za vas.
U nju ide tjestenina i to je jedino kuvanje koje imate kod ovog recepta. Sve ostalo se samo umiješa i onda se lijepo uživa.
Najviše vremena će vam oduzeti sjeckanje namirnica, a ni to nije više od desetak minuta, u zavisnosti od toga koliko ste vični.
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Sastojci:
200 g mocareala sira
200 g tjestenine
100 g maslina po izboru
1 crveni luk
100 g čeri paradajza
1 veći krastavac
200 g zimske salame (ili neke po izboru da liči na italijanske salame)
2 paprike
Za dresing:
maslinovo ulje
sok od jednog limuna
so i biber
origano
Priprema:
Najprije skuvajte tjesteninu po uputstvu i ohladite je.
Za to vrijeme isjeckajte sve sastojke. Luk sitno, papriku na kockice, masline na kružiće, krastavac na četvrtine kruga, čeri takođe na četvrtine. Jedino sir i salama mogu da se isjeckaju na malo krupnije komade.
Sve sastojke stavite u posudu. Promješajte ih.
Potom napravite dresing tako što ćete lijepo pomješati sastojke. Prelijte salatu i uživajte u kombinaciji ukusa i boja na vašem tanjiru, prenosi “24Sedam“.