15. Jula 2022.

Ljetna hrana koja hrani dušu i tijelo: Tikvice sa sirom i susamom

Big Portal

Sastojci:

  • 3 manje tikvice
  • 200 g kremastog sira
  • 2 kašičice prepečenog susama
  • 3 čena belog luka
  • šaka seckanog peršunovog lista
  • so, suvi začin

Priprema:

  • Tikvice dobro oprati (ne ljušte se), pa prepoloviti po dužini i blago izdubiiti.
  • Susam prepeći na suvom tiganju.
  • Zatim u činiji pomešati sir, susam, beli luk, peršun i začine, pa malom kašičicom puniti tikvice.
  • Pleh obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem i poslagati tikvice.
  • Peći u rerni na 180 stepeni dok tikvice ne porumene, oko 15 do 20 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare