5. Marta 2022.

Ljepša strana Sardinije

Big Portal

Ovo mestašce je nekada bilo samo malo ribarsko selo smešteno na brežuljcima na kojima su razbacana ostala sela. Godinama se razvijalo i raslo, ali ne zato što su ljudi tako hteli, već zbog toga što je tako moralo. Danas je Boza jedan divan i urban ribarski gradić koji je zadržao seosku pitomost i šarm.

Ovde se hleb još uvek pravi na tradicionalan način i ovde svaka stvar ima svoj identitet i smisao. Svaki stanovnik se prvo identifikuje sa Sardinijom, a tek onda sa Italijom.

Boza je najpoznatija po šarenim kućicama, a stanovništvo se uglavnom bavi poljoprivredom i ribarstvom. Upravo zbog toga turisti i dolaze u ovaj grad. Glavne ulice su pune restorana i taverni u kojima se služi uvek dobra i sveža hrana. Oni su u stvari i razvili taj univerzalni recept za dobar život, mediteranska kuhinja, čaša dobrog vina i dolce vita.

Slo možete brzo upoznati, pa je savršeno za one koji vole ličnija i sporija putovanja, na kojim mogu lepo upoznati destinacije i na kojim mogu da se druže sa meštanima. Okružen je predivnom prirodom, pa zbog toga lokalne vlasti i ne forsiraju nagli razvoj turizma. Kako kažu, svaki projekat vezan uz turistički rast ozbiljno proučavaju i prilagođavaju lokaciji jer je potrebno vrlo malo da se učini šteta na obali Sardinije, što oni strogo izbegavaju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare