Ljekari zemlje sa kontroverznim pristupom mole: Ne ukidajte - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ljekari zemlje sa kontroverznim pristupom mole: Ne ukidajte

Švedska zdravstvena agencija zatražila je od vlade da za gotovo mesec dana odloži planirano ublažavanje nekih mera protiv širenja kovid-19.

Oni navode da je zemlja suočena sa trećim talasom virusa.

Švedska agencija je ranije predložila da neka ograničenja, kao što je ograničenje broja posetilaca zabavnih parkova, koncerata i fudbalskih utakmica na samo osam ljudi, budu ukinuta od 11. aprila, prenosi Rojters.

“Širenje kovid-19 se ubrzava, što za posledicu ima povećano opterećenje na zdravstvenu zaštitu”, navodi se u novom saopštenju zdravstvene agencije.

“Švedska agencija za javno zdravlje zato predlaže da datum kada bi se određene aktivnosti mogle otvoriti bude odložen do 3. maja, pod uslovom da se situacija sa infekcijom poboljša”, dodaje se u saopštenju.

Švedska se uglavnom oslanjala na dobrovoljne mere za usporavanje pandemije, ali je postepeno povećavala ograničenja nakon što se tempo zaražavanja ubrzao krajem prošle godine.

Inače, ta zemlja i njen kontroverzni pristup stvaranja imuniteta krda, kritikovan je široms sveta. NA kraju, i švedski vodeći imunolog priznao je da prostup koji su imali, odnosno nisu imali nikakve mere, nije pokazao željene rezultate zbog čega je ta zemlja praktično na kolenima.

B92

Danas objavljeno

Srpski virusolog: Velika šansa da je pojava omikrona zapravo kraj pandemije

M.

Građani BiH od marta teško do novog pasoša

M.

Srbija: Građani na referendumu rekli “da” ustavnim promjenama

M.

Ostavite komentar