Ljekari predati Tužilaštvu SA - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Ljekari predati Tužilaštvu SA

Tri ljekara i medicinska sestra koji su juče uhapšeni u akciji kodnog naziva “Hirurg” zbog sumnje u zloupotrebu položaja te primanja dara i drugih oblika koristi predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Podsjećamo, uhapšeni su ljekari Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah nakaš” Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža te medicinska…

Tri ljekara i medicinska sestra koji su juče uhapšeni u akciji kodnog naziva “Hirurg” zbog sumnje u zloupotrebu položaja te primanja dara i drugih oblika koristi predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, uhapšeni su ljekari Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah nakaš” Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža te medicinska sestra Eldina Handžić, i to po nalogu Tužilaštva KS.

Đogovića su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prošle godine priveli u sklopu još jedne akcije u Opštoj bolnici, a vezane za istraživanje korupcije.

Podsjećamo, sarajevski policajci i pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH juče ujutro su pretresli boilnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” kada su uhapšeni ljekari i medicinska sestra.

Oni će biti 24 sata zadržani u Tužilaštvu KS, a u tom zakonskom roku tužilac će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

(Klix)

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar