Ljekari napuštaju krizni štab Crne Gore, očekuje se veliki skok zaraženih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ljekari napuštaju krizni štab Crne Gore, očekuje se veliki skok zaraženih

Crnogorske zdravstvene vlasti i u ponedjeljak, sedmi dan nakon parlamentarnih izbora, bilježe više od 100 novozaraženih.

Članovi kriznog štaba podnose ostavke jer nadležne službe nisu zabranile političke skupove vlasti i opozicije, prenosi Index.hr.

Crnogorski Institut za javno zdravlje potvrdio je u ponedjeljak 106 novozaraženih od ukupno testiranih 380 stanovnika Crne Gore, što pokazuje da je skoro svaki četvrti uzorak pozitivan.

Takođe, registrovana je stota žrtava virusa korona u Crnoj Gori od početka drugog talasa zaraze, dok je u prvom preminulo svega devet zaraženih.

Direktor Instituta za javno zdravlje smatra da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori sve više usložnjava, da se širenje infekcije ubrzava i da broj inficiranih raste, što znači, kako je rekao, da će se povećati i broj teže oboljelih, kao i broj smrtnih slučajeva.

“Zbog događanja u posljednjih 10-20 dana, s masovnim okupljanjima koja se i dalje nastavljaju, imaćemo trend porasta i strah me je da će biti sve veći”, kazao je on, apelujući na sve da se suzdrže od masovnih okupljanja kako bi se smanjio epidemiološki rizik.

Hrvatski portal podsjeća da su prošle sedmice hiljade pristalica opozicije slavile pobjedu na izborima na ulicama crnogorskih gradova ne vodeći računa o epidemiološkim mejrama, dok su pristalice aktuelne crnogorske vlasti, koju predvodi Milo Đukanović, u nedjelju u Podgorici organizovale skup kom je prisustvovalo, prema procjeni policije, 50.000 građana.

Zbog slabe reakcije nadležnih tijela na organizaciju tih skupova dvojica ljekara, epidemiolog Nemanja Radojević te predsjednik kriznog zdravstvenog štaba Ranko Lazović, podnijeli su ostavke na članstvo u tom tijelu čiji je cilj, utvrđen prilikom osnivanja, preduzimanje svih aktivnosti na uspješnom suočavanju s pandemijom virusa koronai upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar