Litvanija i Grčka otpustili selektore nakon neuspješnih kvalifikacija za OI - BIGportal.ba
Košarka Sport

Litvanija i Grčka otpustili selektore nakon neuspješnih kvalifikacija za OI

Rik Pitino i Darijus Maskolijunas, doskorašnsji selektori Grčke i Litvanije, napustili su te pozicije nakon neuspelih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Litvanija je u finalu turnira u Kaunasu poražena od Slovenije, dok su Česi izborili poslednje mesto za Tokio pobedom nad Grčkom.

Pitino, koji je i prethodno imao nesuglasice za grčkim savezom, napušta ekipu nakon dve sezone.

“Za mene nema više budućnosti u reprezentaciji. Neću nastaviti da obavljam posao selektora u Grčkoj. Bilo mi je neophodno šest nedelja za ovaj proces od priprema, preko turnira… Imam tim u SAD i ovo je odluka koja mi je dugo trebala”, izjavio je.

Sada već bivši selektor Litvanije i pomoćnik Jaskievičiusa u Barseloni Darijus Maskolijunas izrazio je žaljenje zbog načina na koji završava saradnju.

Završio sam sa poslom selektora. Šteta je što se završava na ovaj način. Slovenija nas je ubila u trećoj četvrtini, igrali su sa niskom petorkom, a mi nismo mogli da spustimo loptu u reket. Užasno smo razočarani u sebe, ali i su i mnogi ljudi u Litvaniji razoarani. Mi, treneri smo napravili mnogo pogrešnih taktičkih odluka, koji su rezultirali porazom kod kuće“, rekao je.

Učešće u Tokiju su pored Slovenije i Češke obezbedile još Nemačka i Italija,

Zanimljivo, ni jedan od organizatora kvalifikacionih turnira nije uspeo da obezbedi plasman.

Danas objavljeno

Real je kralj Španije – Barselona nemoćna na Nou Kampu

Vanja A

Siner “počistio” Švarcmana i osvojio novu titulu

Vanja A

Mitrović gazi sve po Čempionšipu – nova dva gola za ukupnih 15!

Vanja A

Ostavite komentar