Litvanci došli u Srbiju pa kupili dva Juga da krstare Balkanom - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Litvanci došli u Srbiju pa kupili dva Juga da krstare Balkanom

Vloger iz Litvanije Ormas Valujavičijus donio je nesvakidašnju odluku. On je sa prijateljima doputovao u Srbiju gdje su potom kupili dva jugića kako bi mogli da krstare Balkanom.

Mladi Litvanci prevalili su veliki put, od prijestonice Vilnjus do Beograda, gdje su pazarili automobile kako bi krenuli u obilazak.

“Nisam znao za postojanje Juga do prošle godine, kada sam se kajakom spuštao niz Dunav – od Njemačke do Crnog mora. Neko vrijeme sam boravio u Beogradu i primetio puno starih automobila. Tada se rodila ideja o putovanju kroz Srbiju”, započinje priču Ormas za Objektiv.

Ormas, koji redovno izvještava pratioce na društvenim mrežama o svojim avanturama, se tako ovog ljeta vratio u Srbiju sa prijateljima.

“Ponovo smo na Balkanu. Stigli smo avionom, doduše preko Njemačke. Prvobitno smo htjeli da kupimo Zastavu 750, ali smo se ipak odlučili za Juga. Posebno nam je bio zanimljiv, jer slovi za navodno najgori auto u istoriji. Trebalo je pronaći pristojne primjerke, a u tome nam je pomogao naš prijatelj Darko. Kupovina, registracija i popravka trajali su dvije nedjelje”, priča Ormas.

Dva automobila gosti su platili ukupno 2.000 evra, a servis je izašao još 300. Ormas je podijelio i prve utiske o četvorotočkašima.

“Kao što smo očekivali. Slabija snaga i male dimenzije. Gotovo da nemaju elektroniku, sve je mehanika, pa ih je lakše popraviti.

Kroz Srbiju do Crne Gore

Ormas i njegovi prijatelji proputovali su Srbiju, o čemu su izvještavali na društvenim mrežama, a potom došli u Crnu Goru.

Po povratku u Beograd planiraju novu popravku i vožnju do Litvanije, gdje će preregistrovati automobile.

“Oba četvorotočkaša se vode na Darka, pa smo morali da obezbijedimo ovlašćenja. S istim papirima se vraćamo u domovinu. Nadamo se da će izdržati priličnu kilometražu. Vjerujemo u svoje sposobnosti i lokalne automehaničare”, kaže mladi vloger.

Upitan o utiscima o Beogradu, Ormas kaže da je srpska prijestonica lijepa, a ljudi druželjubivi.

“Na pravi način predstavljate Balkan. Imate bogat noćni život i posebnu atmosferu. Mislim da je to zbog Dunava, jer protiče kroz grad”, zaključuje gost iz daleke Litvanije.

Objektiv.

Danas objavljeno

Pao Netflix zbog Harija i Megan

Vanja A

Izabran najbolji modni dizajner u 2022. godini

Vanja A

Džim Morison: Poročni pjesnik, genije među rokerima, zaljubljen u šamane i smrt

Vanja A

Ostavite komentar