Listom najprodavanijih telefona dominiraju dva proizvođača - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Listom najprodavanijih telefona dominiraju dva proizvođača

Još nekoliko dana i iza sebe ćemo ostaviti polovinu 2022. godine.

To je obično i vreme kada dobijamo razne izveštaje od kompanija za istraživanje tržišta.

Jedan izveštaj, koji se tiče prodaje pametnih telefona u četvrtom mesecu ove godine, sada je objavljen od strane agencije Counterpoint Research. Koji je telefon najprodavaniji bio u tom mesecu? Ko dominira? Evo liste od Top 10.

Potpunu dominaciju kada je reč o prodaji telefona tokom aprila ove godine imale su dve kompanije – Apple i Samsung. Na listi od Top 10, samo jedan telefon nije Samsungov ili Appleov. Apple na listi ima 5 iPhonea, dok Samsung ima 4 svoja telefona.

Najprodavaniji telefon u četvrtom mesecu ove godine bio je iPhone 13 sa učešćem od 5,5%. Na drugom mestu našao se najskuplji model iz prošlogodišnje iPhone 13 serije – iPhone 13 Pro Max, koji je imao udeo od 3,4%. Treći je bio iPhone 13 Pro sa udelom od 1,8%, dok se na četvrtom mjestu našao iPhone 12 iz 2020. godine sa udelom od 1,6%.

Nakon niza od četiri Appleova telefona, na petom i šestom mestu našli su se telefoni južnokorejske kompanije Samsung. Peti je bio Samsung Galaxy S22 Ultra 5G s učešćem od 1,5%, dok je šesti bio Samsung Galaxy A13 s udelom od 1,4%.

Sedmo mesto zauzeo je iPhone SE 2022, treći iz generacije SE iPhonea, sa udelom od 1,4%, dok je osmi bio jeftini Samsung Galaxy A03 Core sa udelom od također 1,4%. Deveto mesto pripalo je Samsungovom glavnom modelu iz srednjeg segmenta za ovu godinu – Samsung Galaxy A53 5G telefonu, koji je imao udeo od 1,3%.

Listu od Top 10 zatvara Redmijev Redmi Note 11 LTE koji je imao tržišno učešće od 1,3%.

B92.

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar