Sastojci:
1 pakovanje lisnatog tijesta
200 ml mlijeka
4 kašike šećera
1 kesica vanilin-šećera
2 žumanca
2 kašike gustina
2 kašike maslaca
Priprema:
U mlijeko dodati šećer i vanilin-šećer pa zagrijati kratko da se šećer otopi. Žumanca umutiti sa gustinom pa postepeno dodati mlako mlijeko u žumanca i mutiti sve vrijeme. Na kraju umiješano mlijeko sa žumancima vratiti na šporet da se skuva, a krem zgusne. Kada je skuvano, u vruće, odmah dodati maslac i miješati da se lijepo poveže i otopi. Gotovo lisnato tijesto podijeliti na šest jednakih dijelova. Svaki dio zasjeći na nekoliko mjesta (ne do kraja). Preklopiti nepresječenim dijelom.
Na sredinu dobijenog pravougaonika staviti po kašičicu-dvije vanil-fila i tijesto sa obje strane preklopiti tako da se formira trougao. Ponoviti postupak i sa preostalim tijestom. Dobijene trougliće poredati u pleh obložen pek-papirom. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Nezavisne.