Sastojci:
- 400 g krompira
- 200 g brokula
- 3 crvena luka
- 1 češanj bijelog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 2 grančice timijana
- 2 kašike susama
- So i biber po ukusu
- Bademovo mlijeko
- 1 pakovanje lisnatog tijesta
Razdvojiti brokule na male dijelove. Oguliti krompir i isjeći ga na sitne kockice. Prokuhati krompir u posoljenoj vodi. Pred kraj, dodati brokule. Skuhano povrće procijediti i ostaviti sa strane.
Isjeći bijeli luk i izdinstati ga na malo ulja, dodati so i biber. Zatim dodati usitnjen ruzmarin, timijan i bijeli luk. Na kraju dodati krompir i brokule, i promiješati.
Zagrijati rernu na 180 stepeni.
Lisnato tijesto isjeći na pravougaonike i filovati do pola. Preklopiti preostalim tijestom i pritisnuti krajeve prstima. Rubove utisnuti viljuškom. Nožem napraviti 2-3 male rupice na svakom pravougaoniku, kako bi se oslobađala toplota. Premazati bademovim mlijekom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni 16-18 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Uživaj u svojim pogačicama dok su još tople!
Izvor: Instagram/bestofvegan