Linta: Postalo normalno ispisivati srbomrzačke poruke - BIGportal.ba
Region Vijesti

Linta: Postalo normalno ispisivati srbomrzačke poruke

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta izjavio je danas da su jeziva poruka “Ubij Srbina” i ustaško “U” napisani na automobilu beogradskih tablica u Splitu jedan od mnogih dokaza da je u Hrvatskoj postalo sasvim normalno i nekažnjivo da se ispisuju srbomrzačke poruke…

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta izjavio je danas da su jeziva poruka “Ubij Srbina” i ustaško “U” napisani na automobilu beogradskih tablica u Splitu jedan od mnogih dokaza da je u Hrvatskoj postalo sasvim normalno i nekažnjivo da se ispisuju srbomrzačke poruke i ustaški, fašistički i nacistički simboli.

Linta je ukazao da svaka država ima simbole, pozdrave i poruke po kojima je prepoznatljiva u okruženju i cijelom svijetu, a da se Hrvatska, od dolaska Franje Tuđmana na vlast do današnjeg dana prepoznaje po ustaškom slovu “U”, ustaškom pozdravu “Za dom spremni”, ustaškom grbu koji počinje sa početnim bijelim poljem i zloglasnoj poruci “Ubij Srbina”.

  • To najbolje pokazuje da je Hrvatska država mržnje i etnički motivisanog nasilja čiji je temelj genocidna NDH i ustaštvo – naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je istakao da je ovim poslata jasna poruka građanima Srbije da nisu dobrodošli u Hrvatskoj i da im se mogu desiti slične ili mnogo gore neprijatnosti.

Linta konstatuje da Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

  • Počinioci ovog čina, kao i u mnogim drugim slučajevima, neće biti uhapšeni i kažnjeni za zločin iz mržnje. Ako kojim slučajem budu uhapšeni, veoma brzo će biti pušteni na slobodu – naveo je Linta.

Na splitskom Žnjanu na automobilu beogradskih registarskih tablica napisana je poruka “Ubi Srbina” i na dva mjesta ustaško “U” sa krstom.

AGENCIJE

Danas objavljeno

BiH pred tihim umiranjem

M.

U Srbiji preminula 63 pacijenta, virusom zaraženo 6.697 osoba

M.

Kako su nestale maske iz apoteke UKC Srpske?!

M.

Ostavite komentar